Energiescan voor thuis

Op zoek naar een integraal energieadvies voor je bedrijfspand? Klik hier.

De eerste stap om jouw huis te verduur­zamen

Om energiebesparing te realiseren is inzicht nodig. Welke maatregel levert wat op? Een energiescan van Groenpand is hiervoor een perfect middel. Een van onze gecertificeerde adviseurs maakt een opname van je woning. Het gaat hierbij om de diverse installaties, isolatie en verlichting. Ook wordt gekeken naar mogelijkheden voor het zelf opwekken van energie door middel van bijvoorbeeld zonnepanelen of een warmtepomp.

Ontmoet onze expert

Jeroen

“Het geeft mij voldoening bedrijven en particulieren te begeleiden bij de overgang van het fossiele naar het hernieuwbare tijdperk.”

3 Redenen om een energiescan te doen

Er zijn veel goede redenen om een energiescan uit te voeren.

1Advies toegespitst op jouw woonsituatie
Onze adviseur komt persoonlijk bij je langs om samen met jou de woning door te lopen. Hierdoor kunnen we een stuk gerichter aanbevelingen doen.

2Overzicht welke maatregelen toepasbaar zijn op jouw huis
Je ontvangt een overzichtelijk rapport met alle mogelijkheden, kosten en baten.

3 Hulp bij het realiseren van energiebesparingen
Groenpand kan je helpen om alle installaties daadwerkelijk uit te voeren.

Je eigen energie bespaarrapport

In een overzichtelijk rapport staat welke besparingsmaatregelen mogelijk zijn. Hierbij wordt ook de investering, de gerealiseerde reductie in energiegebruik en de terugverdientijd gepresenteerd. Zo krijg je snel en overzichtelijk inzicht in je eerste grote bespaarmogelijkheden. Groenpand helpt vervolgens de energiebesparende maatregelen te realiseren.

Wat is het?

In de energiescan wordt ingezoomd op de grootste verbruikers van elektriciteit en gas in je pand. Samen dekken deze 80% af van het verbruik. In de energiescan wordt in kaart gebracht wat de huidige situatie is, bijvoorbeeld welke installaties en apparaten veel energie gebruiken. We vergelijken deze vervolgens met een energiezuinige alternatief.

In de energiescan richten we ons op de volgende 4 zaken: isolatie, installaties, verlichting en zelf energie opwekken.

Isolatie

Ruim 80% van het gasverbruik wordt gebruikt voor verwarming. Met goede isolatie is hier veel op te besparen. Ook slimme oplossingen zoals een digitale thermostaat helpen. Groenpand maakt inzichtelijk welke maatregelen het meeste opleveren.

Installaties

Op installatie als de verwarmingsketel is vaak veel winst te behalen. Waar oudere ketels een rendement hebben van 80%, gaan nieuwe ketels richting de 97%. Ook andere installaties als ventilatie worden onder de loep genomen.

Verlichting

Verlichting zorgt gemiddeld voor ruim 15% van het verbruik in een pand. In veel gevallen kan hier met beperkte investering tussen de 50% en 90% op bespaart worden. Groenpand maakt in de energiescan een overzicht van de huidige verlichting en zet de energiezuinige alternatieven daarnaast op een rij. Hierbij wordt uitgegaan van behoud van kleur en lichthoeveelheid.

Energie opwekken

Naast de mogelijkheden tot besparing hebben veel panden de potentie om zelf energie op te wekken, bijvoorbeeld door zonnepanelen. Groenpand geeft in de energiescan aan wat de mogelijkheden zijn, inclusief de daaraan verbonden kosten en baten.

“Het wonen aan de Herengracht is echt prachtig. Maar ons oude pand heeft ook z’n nadelen. De energierekening iedere maand is echt hoog en in de winter waaien we haast het pand uit. Pas bij de energiescan werd me echt duidelijk dat hier best veel aan te doen is. Naast nieuwe verlichting zijn we nu bezig met beter isolerend glas.”

Jaap van Dijk (woonhuis in Amsterdam)

Vóór energiescan
0 kWh
Stroom
0 m3
Gas
Ná energiescan
0 kWh
Stroom
0 m3
Gas

Projecten waar we trots op zijn

2021-10-29T13:14:42+02:00

Boekenwinkel Riemer & Walinga

Boekenwinkel Riemer & Walinga uit Ermelo wilde besparen én verduurzamen. Om dit te verwezenlijken heeft Groenpand, na het doen van een energiescan en de verschillende mogelijkheden te bekijken, zonnepanelen op het dak geïnstalleerd.

Veelgestelde vragen over de energiescan

Het lijkt erop dat er nog geen veelgestelde vragen zijn voor dit product. Heb jij een vraag over onze energiescan? Laat het ons weten via het contactformulier.

Andere producten