Laadpaal2022-08-11T11:35:58+02:00

Laadpaal

Een laadstation aan huis of op kantoor voor jouw elektrische auto

Met een laadpaal aan huis laad je snel en gemakkelijk je elektrische auto op. Geen gedoe meer met openbare laadpalen of een verlengsnoer door het raam. Bovendien ben je meestal goedkoper uit doordat je de stroomprijs betaalt die je met je eigen energieleverancier hebt afgesproken. Dat tarief is een heel stuk lager dan wat je bij openbare laadpalen betaalt.

Heb je zonnepanelen op je dak? Dan kun je de stroom die je daarmee opwekt ook direct gebruiken om je auto op te laden. Dat is pas duurzaam!

Door elektrisch te rijden draag je bij aan een gezonde en leefbare stad. Het is beter voor de luchtkwaliteit omdat er geen schadelijke uitlaatgassen als stikstofoxiden en fijnstof bij vrijkomen. Elektrische auto’s zorgen daarnaast voor 30-55% minder CO2-uitstoot dan brandstof auto’s. Als je groene stroom afneemt bespaar je nog meer CO2.

Onze laadpaal installateur

Douwe

“Bij Groenpand zijn we gedreven door duurzaamheid, vergroening en een mooiere en betere wereld. Of het ons lukt om dit te bewerkstelligen weet ik niet, maar als we het niet proberen lukt het sowieso niet.”

3 Redenen om een laadpaal te kopen voor thuis

1 Combineer je laadpaal met zonnepanelen
Wees altijd verzekerd van een volle accu, gevuld met zelf opgewekte, dus 100% groene, stroom. Heb je nog geen zonnepanelen? Dit is hét moment om ze op je dak te leggen! Wij kunnen een laadpaal met zonnepanelen voor je installeren.

2 Thuis laden is goedkoper
De tarieven voor stroom bij jouw thuis zijn aanzienlijk lager dan bij een openbare of commerciële laadpaal. De tarieven bij commerciële laadpalen lopen op tot wel 75 cent per kWh. Met een laadpunt aan huis betaal je normaliter niet meer dan 25 cent per kWh.

3 Tot 10 keer sneller laden
Met een laadpaal kun je veel sneller laden dan met een kabel die naar het stopcontact loopt. Ook is het beter voor de accu, er zit namelijk een adapter / computertje in je laadpaal die rekening houdt met de levensduur van je accu.

Thuis laden was nog nooit zo Easee

’s Werelds slimste laadstation voor elektrische auto’s ontwikkelen – dat is de ambitie van het in 2018 opgerichte Noorse bedrijf Easee. Met een Easee laadpaal laad je wel tot 10x sneller dan met een gewoon stopcontact. De lader is geschikt voor elke elektrische auto, en elk elektriciteitsnet. De lader zit boordevol techniek zoals geïntegreerde 4G sim en RFID-lezer, maar is zeer eenvoudig in gebruik.

5 belangrijkste voordelen van een Easee laadpaal:

 • Geschikt voor elke elektrische auto
 • Europees geproduceerd in Noorwegen
 • Laadstatus en -toegang makkelijk regelen in de Easee app
 • Personaliseer je Easee laadstation met een kapkleur naar keuze

 • Klein, robuust en modern uiterlijk

Welke kleur past het best bij jou?

Waarom kiezen voor Groenpand?

 • Eerste Easee retailer in Utrecht

 • Combineer je laadpaal direct met zonnepanelen of groene stroom van Groenpand

 • Persoonlijk advies, thuis of op afstand

 • Van begin tot eind écht duurzaam

 • Milieubewust en gedreven voor het klimaat

 • Service met een glimlach door ons eigen deskundige installatieteam

Hoe werkt het

Veelgestelde vragen over laadpalen

Voor welk type auto’s is de Easee lader geschikt?2022-04-13T14:46:02+02:00

De lader is geschikt voor alle elektrische auto’s doordat deze voorzien is van een Type 2 universele laadconnector. De lader kan zowel op 1- als op 3-fase laden en ondersteunt opladen tot 22 kW.

Hoe zorg ik ervoor dat alleen ik kan laden?2022-04-13T14:53:21+02:00

Je kunt beheren wie er toegang tot je lader heeft via de instellingen voor toegangscontrole in de Easee App en op de Easee Portal. De lader is voorzien van een ingebouwde RFID-lezer die kan controleren of een gebruiker toegang heeft aan de hand van de toegekende Easee Keys (RFID-tags).

Mijn auto laadt niet op2022-04-15T11:10:52+02:00

Begin met het controleren van de lichtstrip en de getoonde kleurcodes. Zoek op wat de verschillende kleuren betekenen. Je kunt informatie over de verschillende led-lichtcodes ook vinden in de Easee App door te drukken op het Information (Informatie)-pictogram rechtsboven in de Charger card.

Als de lichtstrip geen foutcode aangeeft, controleer je of de laadkabel goed is aangesloten op zowel de lader als de auto.
Haal de kabel los en steek deze opnieuw in.

Zit er subsidie op laadpalen?2022-04-15T11:17:18+02:00

Om deze vraag te beantwoorden is het belangrijk om verschil te maken tussen particuliere en zakelijke laadpalen.

Particuliere laadpaal
Er zijn momenteel geen landelijke subsidies voor de particuliere aanschaf van een laadpaal. Er zijn wel algemene subsidies die het aanschaffen en rijden van elektrische auto’s aantrekkelijker maken. Dit zijn de volgende subsidies:

Zakelijke laadpaal
Voor zakelijke laadpalen (aangeschaft op naam van een onderneming) zijn er wel subsidies beschikbaar. Dat zijn de volgende subsidies:

Om hier aanspraak op te maken, moet je onderneming wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Daarnaast hebben zakelijke gebruikers nog recht op de volgende algemene subsidies:

Andere producten

Ga naar de bovenkant