panel

Groendak

Misschien wel de makkelijkste en snelste manier om te isoleren, besparen én bij te dragen aan een betere wereld is het aanleggen van een groendak. Met een Groendak plaats je eigenlijk een stukje natuur op je dak. Hartstikke groen. Figuurlijk en letterlijk.

De voordelen zijn eindeloos…

Een Groendak isoleert. In de zomer is je huis koeler, in de winter warmer. Je verbruikt dus minder elektriciteit of gas om je pand te koelen of verwarmen.

 

De plantjes nemen fijnstof en CO2 op. Fijn voor je longen en voor het klimaat.

 

Een Groendak is een leefgebied voor vogels en insecten zoals bijen en vlinders. Je draagt met jouw extra stukje natuur bij aan het vergroten van de (stedelijke) biodiversiteit.

…en de mogelijkheden ook

  • Je kunt een deel van je dak of je hele dak Groendak maken.
  • Laat je Groendak aanleggen in combinatie met zonnepanelen. Een groendak verhoogt de opbrengst van je panelen.
  • Op sommige daken kan je Groendak combineren met een terras. Optimaal Groendakgenot!
  • Wat voor begroeiing precies op jouw Groendak komt, is aan jou. Wil je alleen sedum of extra kruiden en bloemen?
  • Je kan Groenpand alleen laten adviseren en aanleggen of ook jaarlijks laten onderhouden. We halen dan ‘onkruid’ en beginnende boompjes tussen je plantjes uit en checken of alles nog waterdicht is.

Je gemeente betaalt mee

Een Groendak is een goede investering, maar is niet gratis. Ga uit van zo’n 50 tot 100 euro per vierkant meter dak. Maar dat mag de pret niet drukken. Omdat een Groendak zoveel positieve effecten heeft op een stad, investeren veel gemeenten graag met je mee. Veel gemeenten bieden mooie subsidies die kunnen oplopen tot 50% van de totale kosten! Kijk hier bijvoorbeeld voor de subsidieregeling van de Gemeente Utrecht.

Wanneer kunnen we je dak op?

Je dak moet aan een paar eisen voldoen om Groendak te kunnen worden. Kan jouw dak een Groendak worden? Met de Dakcheck vind je het in een paar klikken uit. Kom je positief uit de Dakcheck? In de meeste gevallen is een Groendak in een dag gelegd. We komen voor die tijd graag nog even – vrijblijvend – bij je langs om je dak te bekijken, de details te bespreken en de offerte met je door te lopen. Als je eerst nog wat meer wilt weten over Groendaken, bel of mail ons gerust.

Wij voeren kleine installatieprojecten uit binnen een straal van 60km rondom Utrecht. Voor grotere projecten reizen we door heel Nederland.

Dakcheck: is jouw dak geschikt voor een groendak?

X

Is jouw dak lager dan 12 meter? ?XHet gaat hier om de hoogte van de dakgoot vanaf de grond, waarop je het groendak zou willen. Één bouwlaag is ongeveer 3 meter hoog. Als je boven de begane grond dus nog 3 verdiepingen hebt dan is je huis waarschijnlijk +/- 12 meter hoog.Is er tenminste 20 m2 (vierkante meter) vrij op je dak (waar planten kunnen komen)? ?XDe meeste rijtjeshuizen zijn 5 of 6 meter breed. Als je een plat dak hebt boven op je rijtjeshuis zul je bijna altijd meer dan 20m2 beschikbaar hebben. Als je een groendak op een schuur wilt, of een afwijkend daktype hebt kan het zijn dat je te weinig ruimte hebt. Denk eraan dat we op -of direct tegen- zaken zoals schoorstenen, dakramen, ventilatiepijpjes en airco’s geen planten kunnen plaatsen. Dit soort objecten noemen we bij Groenpand niet voor niets een beetje respectloos: “dakobstakels”.

Vorige vraag

Is je dak plat genoeg? ?XPlatte daken hebben vaak een helling van 5 of 10 graden, maar voor toepassing van een groendak is dat prima. Een gemiddeld schuin dak in Nederland is vaak 25, 35 of 45 graden en daarom niet geschikt voor beplanting.

Vorige vraag

Wat voor type dakbedekking heeft jouw dak? ?XVeruit de meeste platte daken in Nederland hebben of bitumen, of soms EPDM. Als er zwart/grijsachtig spul op het dak zit is de kans erg groot dat het om bitumen gaat. De meeste schuine daken in Nederland hebben dakpannen, van beton of keramiek, dat maakt niet uit, want beide zijn ongeschikt voor een groendak. Overigens zijn beide dan wel weer geschikt voor zonnepanelen.

Vorige vraag

Is jouw dak voor ons te bereiken? ?XOm een Groendak aan te leggen, moeten we wel op je dak kunnen bijvoorbeeld met een ladder, een hoogwerker of via een goed toegankelijk dakraam.

Vorige vraag

HOERA! Je dak lijkt geschikt voor een echt Groenpand Groendak!

Klik op onderstaande knop als je meer informatie en een offerte voor een groendak wilt ontvangen.

Ja, ik wil graag meer informatie

Opnieuw

Groenpand helpt gebouweigenaren energie onafhankelijk te worden.

Groenpand 2018 ©
085 401 19 12