Aanbod
/ Installaties
/ Warmtepomp
Warmtepomp:
duurzaam verwarmen zonder gas
In 2050 moeten alle huishoudens volledig van het gas af zijn. Maar waarom zou je nog zo lang wachten? Met een warmtepomp kun je nú al beginnen met besparen op je gas- en energiekosten. En dat is dubbele winst, want niet alleen jij, maar ook het milieu profiteert daar direct van.
Met een warmtepomp kun je op een milieuvriendelijke manier je woning verwarmen. De energie uit de lucht, bodem, of grondwater wordt door de warmtepomp met een hoog rendement omgezet in bruikbare warmte of koeling voor in huis. Met een hybride warmtepomp bespaar je tot 70% op je gasverbruik, en met een all-electric warmtepomp kun je zelfs helemaal van het gas af.
Wist je dat 95% van alle huiseigenaren met een warmtepomp deze aanraadt aan anderen?
Bron: Installatiemonitor.nl
Snel naar:
- Redenen voor een warmtepomp
- Over Groenpand
- Merken warmtepompen
- Onze beste warmtepompen
- Verschil hybride en full-electric warmtepomp
- Ervaring van een klant
- Virtueel thuis uitproberen
- Onze warmtepomp projecten
- Subsidiemogelijkheden voor warmtepompen
- In 3 stappen een warmtepomp bij jou thuis
- Veelgestelde vragen
Onze warmtepomp expert
Orrin
"Een warmtepomp tovert 1 kWh stroom om tot zo'n 4 kWh warmte. Je kunt het een hoog rendement noemen, maar in mijn ogen is het een stukje technische magie."
3 Redenen om nú voor een warmtepomp te kiezen
1Onafhankelijkheid van het Russisch gas
De oorlog tussen Rusland en Oekraïne heeft duidelijk gemaakt hoe gevaarlijk het is om afhankelijk te zijn van (één bron van) aardgas. Met een warmtepomp verminder je deze afhankelijkheid en bescherm je jezelf tegen wisselende gasprijzen en geopolitieke spanningen.
2Een warmtepomp is goed voor het klimaat
Warmtepompen gebruiken elektriciteit in plaats van fossiele brandstoffen. Ze doen dat op een hele efficiënte manier waardoor er veel minder energie wordt gebruikt dan bij traditionele verwarmingssystemen. Als de elektriciteit ook nog afkomstig is uit hernieuwbare bronnen zoals zon- of windenergie, komt er netto veel minder CO₂ in de lucht.
3Een warmtepomp is voordeliger dan een gasketel
De investering voor een warmtepomp lijkt in eerste instantie hoger dan een ouderwetse gasketel, maar over de gehele levensduur gerekend ben je met een warmtepomp altijd voordeliger uit. Je woning wordt daarnaast meer waard door de positieve klimaatimpact.
Waarom kiezen voor Groenpand?
Altijd persoonlijk advies
Écht duurzaam en milieuvriendelijk
Eigen deskundige installatieteams
Service met een glimlach
Breed verduurzamingsaanbod
Duurzame techniek waar je op kunt bouwen
Van het gas af gaan is een investering in de toekomst van je pand, én die van de planeet. Bij de keuze van onze producten vermijden we het gebruik van schadelijke stoffen en kiezen we zoveel mogelijk voor producten die lokaal in Nederland of Europa zijn geproduceerd. De producenten waar wij mee werken hebben zichzelf bewezen als betrouwbare en stabiele partners die een goede prijs-kwaliteit verhouding leveren.
Bij Groenpand kiezen we ervoor om uitsluitend
lucht-water warmtepompen
te installeren. In vergelijking met warmtepompen die de bodem of grondwater als warmtebron gebruiken, zijn deze goedkoper, eenvoudiger en toegankelijker doordat er geen graafwerk of grondboringen nodig zijn.
Merken waar wij mee werken
Welke warmtepomp gaat jou helpen gas besparen?
Onze 3 beste keuzes
Remeha Elga Ace
Hybride
Lucht-water warmtepomp met buitenunit
Gemiddeld 50% gas besparen
Nederlands product
Zeer compacte binnenunit
Voor vrijwel alle huizen geschikt
Meest verkochte warmtepomp in 2022
Vaillant aroTHERM plus
Hybride of all-electric (ready)
Monoblock lucht-water warmtepomp
50% tot 100% gas besparen
Europees product
Hoge aanvoertemperaturen
Voor vrijwel alle huizen geschikt
Werkt met bestaande radiatoren in huis
Triple Solar PVT-systeem
Hybride of all-electric
PVT-warmtepomp met thermische zonnepanelen
60% tot 100% gas besparen
Nederlands product
Stil en onderhoudsarm
Voor vrijwel alle huizen geschikt
Uit te breiden naar volledig elektrische warmtepomp
Wat is het verschil tussen een hybride en een all-electric (zelfstandige) warmtepomp?
Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp werkt samen met je cv-ketel. Op de meeste dagen verwarm je je huis met de hybride warmtepomp, en alleen op heel koude dagen, of wanneer je je huis snel wilt verwarmen, springt de gasketel bij. De cv-ketel blijft voor je warme tapwater zorgen.
De hybride warmtepomp is de perfecte aanvulling op je huidige verwarmingssysteem zonder dat je grote aanpassingen in je woning hoeft te doen.
Wil je weten of je woning geschikt is voor een hybride warmtepomp?
Goed nieuws! Een hybride warmtepomp kan eigenlijk altijd. Wel is het zo dat het rendement kan verschillen afhankelijk van o.a. je verwarmingssysteem, de mate van isolatie en de temperatuur buiten.
All-electric warmtepomp
Een volledig elektrische warmtepomp (ook wel zelfstandige warmtepomp) vervangt je cv-ketel. De warmtepomp zorgt voor zowel voor je verwarming als voor warm tapwater. Voor dat laatste is ook nog een boiletvat nodig. Bij sommige zelfstandige warmtepompen zit de warmtepomp en boiletvat in één, maar los is ook mogelijk. Als je ook nog elektrisch kookt, kun je daarmee helemaal van het gas af.
De volledig elektrische warmtepomp is ideaal voor nieuwe, of in ieder geval goed geïsoleerde huizen. De investering is een stuk hoger, maar daar staat wel een veel lagere energierekening tegenover.
Wil je weten of jouw woning geschikt is voor een all-electric warmtepomp?
Een van je adviseurs komt graag bij je langs om de geschiktheid van je woning, het benodigde vermogen en de locatie voor de warmtepomp te bepalen.
Gerard koos voor een hybride warmtepomp
In combinatie met de 11 zonnepanelen op zijn dak, bespaart hij nu zo'n 75% op zijn energierekening. Zijn investering heeft hij na 2 jaar al voor de helft terugverdiend.
" Veel mensen denken dat een warmtepomp ingewikkeld is of niet geschikt voor hun woning. Maar wees niet bang. Met een paar slimme aanpassingen hoef je echt niet je hele huis overhoop te halen en krijg je het met een hybride warmtepomp heerlijk warm binnen. Pak het gewoon stapje voor stapje aan."
Hoe staat ie bij jou thuis?
Met de showPOINT app van Vaillant kun je de warmtepomp virtueel in je huis of tuin plaatsen. Zo krijg je een beter gevoel bij het uiterlijk en formaat. Ook kun je horen hoe stil de Vaillant buitenunit in het echt is. Zelf ervaren? Download de app!
Met de app kun je enkel Vaillant warmtepompen uitproberen.
Projecten waar we trots op zijn
Zonnepanelen en hybride warmtepomp in Bilthoven
Soms mogen we bij woonhuizen meerdere maatregelen uitvoeren en dat vinden we natuurlijk heel mooi. Zo mochten we bij een woningeigenaar in Bilthoven twee warmtepompen plaatsen, met zonnepanelen.
Groenpand's eerste PVT-systeem in een Utrechtse woning uit 1894
Albertus en Mieke zijn de eigenaren van een prachtig pand uit 1894, bestaande uit een beneden- en bovenhuis aan de singel in Utrecht. In het voorjaar van 2021 besloten ze serieus werk te maken van het verduurzamen van hun pand.
Zonnepanelen, warmtepomp en groene stroom in Lunetten
In de Utrechtse wijk Lunetten installeerde Groenpand zonnepanelen en een warmtepomp bij Nineke en haar buren. Ook haar groene stroom neemt Nineke via Groenpand af.
Subsidiemogelijkheden voor warmtepompen
Ben je klaar om je huis te verduurzamen met een hybride of all-electric warmtepomp? Goed nieuws: de Nederlandse overheid biedt subsidies aan die je hierbij kunnen helpen! Afhankelijk van het type warmtepomp kun je een subsidiebedrag krijgen tussen de €1.950 en €3.750. Dit maakt de overstap naar een groenere woning een stuk aantrekkelijker.
Meer weten? Check onze blogpagina voor uitgebreide informatie over alle subsidies en leningen. Voor details over hoe je de ISDE warmtepompsubsidie kunt aanvragen, bezoek Milieu Centraal .
Zo krijg je de warmtepomp die bij jouw woning past
1. Vraag een vrijblijvende offerte aan
Beantwoord enkele vragen over je woning en één van onze adviseurs neemt contact met je op voor een voorlopige offerte.
2. Ontvang advies op maat
Om te bepalen of je woning ook echt geschikt is, is er een huisopname nodig via videogesprek of op locatie. Soms heb je ook een uitgebreid
Warmtepomp Advies
nodig (wanneer je volledig van het gas af wilt met een zelfstandige warmtepomp). Hierna ontvang je de definitieve offerte.
3. We komen installeren
Ben je akkoord met de definitieve offerte? Mooi! We plannen samen een installatiedag in. Op de afgesproken datum(s) komen onze installateurs langs. Eenmaal gepiept is je woning klaar voor de toekomst en bespaar jij direct op je gas!