Vloerisolatie2022-04-01T09:47:56+02:00

Vloerisolatie

Een warme vloer en lagere stookkosten

Via de vloer verliest een huis een groot deel van haar warmte. Zonde! Door je vloer te isoleren blijft de warmte beter behouden en hoef je minder te stoken. Doordat je warmtepomp of cv-ketel minder hard hoeft te werken, bespaar je op je energierekening. Je krijgt een warmere vloer, die sneller opwarmt en langer warm blijft. Goed voor warme voeten en voor lagere energielasten.

Onze vloerisolatie installateur

Joas

vloerisolatie installateur joas molenaar

“Ik vind het gaaf dat ik met mijn werk help voorkomen dat er onnodig energie verloren gaat en de planeet weer een stukje leefbaarder blijft voor de toekomst.”

3 Redenen om je vloer te isoleren

1 Bespaar energiekosten
Door je vloer te isoleren gaat er minder warmte verloren. Hierdoor hoef je minder te stoken en bespaar je dus op je energielasten.

2 Comfortabele temperatuur
De warmte die zonder vloerisolatie door de vloer verloren zou zijn gegaan, wordt nu teruggekaatst. De vloer warmt op en blijft lang warm. Dat voelt lekker aan.

3 Goed voor de planeet
Als je het aan de mussen vraagt, hoef je voor hen niet te stoken. Zij willen liever ook geen gevaarlijke klimaatverandering. We kunnen dit helpen voorkomen door minder energie te gebruiken.

Warme sokken

Als je je vloer isoleert, is het alsof je je huis warme sokken aantrekt. De kruipruimte is een koude, vaak vochtige of zelfs natte plek. Als je zelf koude, natte voeten hebt is het moeilijk om het warm te hebben, toch? Wij isoleren de vloer vanuit de kruipruimte. Eerst leggen we bodemfolie op de grond waardoor vocht in de kruipruimte niet langer omhoog trekt. Vervolgens bevestigen we de speciale isolatie aan het ‘plafond’ van de kruipruimte waardoor de warmte van de vloer behouden blijft. Et voilá, jij en je pand hebben heerlijke warme sokken!

Energiebesparing

We weten nu dat onze vloerisolatie goed is voor een droge kruipruimte en warmere voeten. Maar de echte meerwaarde van isoleren zit hem natuurlijk in het binnenhouden van de opgewekte warmte. De warmte die jouw vloerverwarming of radiatoren heeft opgewekt, houd je veel beter vast. Daardoor hoef je minder te stoken. Dat scheelt weer in de energielasten. Bespaar direct tot wel 40% van je stookkosten!

Vergelijk het zelf

De donkere, paarse plekken zijn koud, de lichtere, gele plekken warmer.

Vloerisolatie-na-foto.png
Vloerisolatie-voor-foto.pngVóór

Waarom TonZon vloerisolatie?

Wij werken met de vloerisolatie van TonZon. TonZon werkt met thermoskussens. Dit zijn luchtzakken die onder de vloer hangen en stilstaande lucht gebruiken als isolatie. In tegenstelling tot schuim of wol, heeft TonZon veel minder zogeheten koudebruggen, waardoor het veel beter isoleert. Bovendien heeft onderzoek van NIBE uitgewezen dat de TonZon thermoskussens de meest milieu efficiënte methode is. Omdat er weinig materiaal voor nodig is, wat dus ook niet vervoerd hoeft te worden in vervuilende vrachtwagens. En aan het hele proces komen geen schadelijke stoffen te pas, wat wel het geval is bij isolatiemethoden met EPS, chips en PIR, PUR-schuim. TonZon isolatie is gemaakt van aluminium en kan opgehangen worden terwijl je thuis bent. Kortom: een groots effect met weinig materiaal.

  • Geweldige isolatie

  • Milieuvriendelijk

  • Installatie zonder schadelijke stoffen

Waarom kiezen voor Groenpand?

  • Persoonlijk advies

  • Van begin tot eind écht duurzaam

  • Milieubewust en gedreven voor het klimaat

  • Service met een glimlach door ons eigen deskundige installatieteam

  • Breed verduurzamingsaanbod

Hoe werkt het

Veelgestelde vragen over vloerisolatie

Zit er subsidie op vloerisolatie?2022-03-28T10:18:31+02:00

Ja en nee. Er is geen subsidie specifiek voor vloerisolatie, maar er bestaat wel een landelijke subsidie voor isolatie. Om daarvoor in aanmerking te komen moet je wel 2 of meer maatregelen nemen. Isoleer bijvoorbeeld je vloer én je dak, gevel of ramen. Je mag ook één isolatiemaatregel combineren met bijvoorbeeld een warmtepomp. Je kunt met de subsidie zo’n 30 procent van de kosten terugkrijgen. Zeker de moeite waard om eens te bekijken dus. Hier lees je meer over de subsidie voor isolatie.

Hoe diep moet mijn kruipruimte zijn?2022-03-28T10:23:00+02:00

Je kruipruimte moet 60 of 45 cm diep zijn, afhankelijk van of je isoleert met respectievelijk 4- of 3-kamer thermokussens. 4-kamer thermokussens isoleren beter, maar er moet dus wel de ruimte voor zijn om ze op te hangen.

Hoe weet ik of mijn huis al is geïsoleerd?2022-03-28T10:25:14+02:00

Doe de isolatie zelfscan op de website van Milieu Centraal. Binnen 5 tot 15 minuten ontdek je hoe goed de isolatie van je dak, vloer, buitenmuren en glas is.

Is vloerisolatie met thermokussens ook geschikt voor vloerverwarming?2022-03-28T10:53:54+02:00

Ja, Tonzon vloerisolatie is ook – of misschien wel júíst – geschikt voor huizen met vloerverwarming. Met vloerverwarming raak je veel warmte aan de onderkant van je vloer kwijt. Door de vloer te isoleren zorg je ervoor dat de loze warmte uit je kruipruimte naar de kamer erboven gaat.

Zorgt het isoleren van mijn vloer voor overlast?2022-03-28T11:29:16+02:00

Nee, je merkt er bijna niets van. Anders dan met andere vormen van vloerisolatie hoef je voor de installatie geen meubels aan de kant te schuiven en je hebt er ook geen geluidsoverlast van. Jij kunt dus gewoon thuis blijven en jouw ding doen, terwijl wij het onze doen. Meestal zijn we in één dag al klaar.

Andere producten

Ga naar de bovenkant