Project omschrijving

Zonnepanelen en groene stroom voor een

Gastenverblijf in De Ronde Venen

In de gemeente De Ronde Venen organiseerde Groenpand voor de tweede keer een succesvolle groepsaankoop voor zonnepanelen. Verkoopadviseur Eline blikt terug op een installatie die deel uitmaakte van de actie.

Eline vertelt: het huis bleek een oud huis te zijn en een wat lastiger dak te hebben voor panelen. Achter op het landgoed was echter ook nog een bijgebouw/gastenverblijf. Dit leek wel een goede optie voor panelen: de richting van het dak was gunstig, de dakbedekking goed, nauwelijks schaduw en er was zelfs al een sub-groepenkast en internetverbinding aanwezig. Uiteraard waren er ook uitdagingen, zoals: is de kabel van de hoofd-groepenkast naar de sub-groepenkast wel rechtstreeks en dik genoeg, kan er een nette opstelling van de panelen geplaatst worden en kan de omvormer op een onopvallende plek komen. Verder waren er naast de sub-groepenkast, in het huis zelfs twee meter(nummers) en groepenkasten.

Het is gelukkig allemaal gelukt. Er zijn 20 panelen geplaatst en aangesloten op de sub-groepenkast. Omdat de panelen echter wel op één meter(nummer) aangesloten zijn is er voor het andere meternummer ook een energiecontract bij Groenpand afgesloten. Hierdoor is alle stroom die nu afgenomen zal worden duurzaam opgewekt en vind ik het een geslaagd project.