Een samenwerking van Rabobank en Groenpand

Verduurzaming van woningen is een belangrijk onderdeel van de duurzame energietransitie in Nederland. Als coöperatieve bank wil de Rabobank hieraan een actieve bijdrage leveren. Daarom stimuleert de Rabobank een aantal lokale partijen uit Utrecht in het neerzetten van een RaboGroen collectief. Hierin biedt de Rabobank klanten de volgende voordelen:

illustratie van 3 mensen

Betrouwbaar

Met deze partijen is al een langere samenwerking.

illustratie geld met plantje

Goedkoper

De Rabobank investeert in deze actie en daarom kunnen lagere prijzen gerealiseerd worden. De korting kan oplopen tot €500.

illustratie aarde met groen blad

Simpel

In plaats van alle oplossingen zelf te moeten uitzoeken komt er 1 adviseur langs die diverse oplossingen kan aanbieden.

Het aanbod

Vergroenen kan op veel manieren. Groenpand biedt diverse opties aan. In dit collectief zetten we in op zonnepanelen en hybride warmtepomp. Door deze combinatie is het vaak mogelijk om 70% op de energierekening te besparen. 

Zonnepanelen

Bij de zonnepanelen is gekozen voor het modern systeem van SolarEdge. Hierbij komt achter ieder zonnepaneel een speciaal kastje waarmee per paneel de opbrengst wordt gemaximaliseerd.

Aantal zonnepanelen Opwek per jaar (kWh) Besparing per jaar Prijs excl. BTW normaal Rabobank korting Prijs excl. BTW*
8 2100 €420 €3500 €200 €3300
10 2700 €540 €4125 €225 €3900
12 4000 €650 €4650 €250 €4400

*De BTW kan teruggevraagd worden door particulieren. Bij de aanschaf van zonnepanelen is het excl. BTW bedrag dus de netto investering.

Hybride warmtepomp

Als je zelf elektriciteit opwekt met zonnepanelen blijft de gasrekening wel bestaan. Om dat ook aan te pakken is een hybride warmtepomp een goede oplossing. Een hybride warmtepomp kan worden aangesloten op de huidige CV-ketel. Op veel dagen in de winter kan het huis zonder gas verwarmt worden. Alleen bij echte kou en voor tapwater wordt nog wel gas gestookt.

Indicatie besparing kuub gas per jaar Indicatie besparing per jaar Investering incl. BTW normaal Rabobank korting Investering incl. BTW Rabobank collectief Subsidie Investering na subsidie
700 €350 €4950 €250 €4700 €1800 €2900

Inschrijven

Vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop kan via het invulformulier onderaan deze pagina.

  • Inschrijving: Vragenlijst invullen: Binnen 1 week neemt Groenpand contact op.

  • Offerte: Binnen een week na ontvangst van de antwoorden sturen we een offerte.

  • Afspraak: Als u door wilt met het aanbod kunt u via een online agenda een afspraak maken met een Groenpand adviseur. De afspraak bij u thuis duurt ongeveer 1 uur.

  • Installatie: Ongeveer 2 of 3 maanden na uw akkoord worden de panelen geïnstalleerd.

Vrijblijvend inschrijven