panel

Meer maatregelen …

Mogelijkheden om energie te besparen en eigen energie op te wekken, zijn er in overvloed. Groenpand levert een deel van deze producten zelf. Voor andere producten hebben we een partnerorganisatie die hierin gespecialiseerd is. Doordat wij en onze partners een duidelijke eigen focus hebben, kunnen we kwaliteit leveren.

Slimme combinatie van maatregelen

Verschillende maatregelen hebben vaak invloed op elkaar. Door het plaatsen van een warmtepomp kan het gasverbruik naar nul gebracht worden. Hierdoor gaat het elektriciteitsverbruik echter wat omhoog. Als de warmtepomp gelijktijdig aangelegd wordt met zonnepanelen, is het raadzaam meer panelen te nemen.

Een goede volgorde in de aanpak is uiteraard van belang. Vaak nemen we in Groenpanden eerst energiebesparende maatregelen voordat we berekenen hoeveel restverbruik nog opgewekt moet worden met bijvoorbeeld zonnepanelen. Doordat Groenpand een breed energiebedrijf is kunnen wij helpen bij slimme combinaties van maatregelen.

Wat levert het op?

Groenpand maakt vooraf altijd een berekening van wat elke maatregel oplevert. Deze kosten-batenanalyse vind je overzichtelijk terug in een offerte of een rapport van de energiescan.

Uiteindelijke besparingen zijn altijd afhankelijk van de weersomstandigheden en het gedrag van de gebruikers. In 2014 wekten de zonnepanelen in vrijwel alle gevallen meer op dan geschat. Een strenge winter kan daarentegen toch voor verhoogde gaskosten zorgen, ook al is er geïnvesteerd in isolatie.

Groenpand helpt gebouweigenaren energie onafhankelijk te worden.

Groenpand 2018 ©
085 401 19 12