Tristan van der Geest

Waar kom je vandaan?

Ik ben opgegroeid op Noord-Hollandse klei in de Haarlemmermeer. Na heel wat landen thuis genoemd te hebben tijdens het vele reizen na de middelbare school, ben ik in Utrecht de studies Social Work & Managementwetenschappen aan de Hogeschool Utrecht en de Open Universiteit gaan doen.

Na mijn studies heb ik diverse banen gehad, van Vrijwilliger coördinator op het Oerol festival Terschelling tot Teamleider van 50|50 Workcenters bij het Leger des Heils.

Waarom werk je bij Groenpand?

Na jaren van werken voor dezelfde werkgever in de Zorg & Welzijnssector was ik benieuwd naar wat de rest van de arbeidsmarkt voor mij in petto had. Binnen mijn werk bij het Leger des Heils heb ik al veel samengewerkt met Groenpand en vond het altijd al een leuke club. Een bedrijf waar een goede sfeer hangt, waar veel energie vanaf straalt en altijd bedrijvigheid en inspiratie te over is!

In mijn zoektocht naar betekenisvol werk raakte ik in gesprek met Joren, een der Groenpand opperhoofden. Hij gaf aan dat er een dynamische functie binnen Groenpand gecreëerd ging worden, met een stukje Sales, stukje projectleiding, wat strategie en op de lange termijn ook arbeidsre-integratieprojecten. Dit alles was muziek in mijn oren en na een goed gesprek waren we er beide van overtuigd dat ik maar eens moest solliciteren.

Ik had de luxe te kiezen uit verschillende banen en heb heel bewust voor Groenpand gekozen. Ik werk bij Groenpand omdat ik deel wil zijn van de oplossing, omdat ik een wereld wil nalaten aan de volgende generatie, waar de vogels nog een huis hebben en de bomen nog mogen groeien. Een wereld waar je een natuurdocumentaire kunt kijken zonder dat er noodzakelijk een gevoel van activisme, radeloosheid en/of schuldgevoel in je opborrelt....

De duurzaamheidsslag heeft draagvlak en krijgt almaar meer momentum en ik trek graag mee aan de goede werken en initiatieven die deze sector rijk zijn, om moeder aarde van verdere vergiftiging en verschraling te behoeden!

Wie of wat inspireert je?

Dat kan ik moeilijk vatten in een paar zinnen. Inspiratie haal ik uit een goed boek, uit verhalen van een goed geleefd leven. Ook uit vrolijkheid, doelgerichtheid, eigenzinnigheid en daadkracht van mensen om mij heen. Dagelijks haal ik inspiratie uit kleine altruïstische daden van mijn medemens. Dat gaat van een jongetje dat ik gisteren met een zak sla achter een vrouw aan zag rennen, omdat ze deze verloren was, tot een Steven Fry die vrijheid van meningsuiting verdedigd en ertoe oproept dat we als mensen weer in "the Oxfort manner'', speels en gesofisticeerd met ideeën moeten gaan spelen, ook/juist als ze ver van ons bed staan.

Wat doe je verder nog?

De toegevoegde foto's vatten mooi samen wat ik verder nog doe denk ik :).

Veel Sport & Spel met familie en vrienden, daar haal ik mijn hart volledig aan op! Ik pak graag een festivalletje mee. Wandelen met mijn gezin vind ik heerlijk, vooral op de UtrechtsLandschap routes zijn we vaak te vinden. De Zee in, het bos in. Muziek maken en optreden met mijn bandje is iets waar ik veel plezier in heb. Daarnaast hou ik ervan om fysiek dingen creëren, zoals een mini bos, of een boekenkast, een zonnetafel of een uitgebreide maaltijd…

Heb je wat in je koffie?

Niets, zwart uit het vuistje graag ;)