Thijs de Groot

Projectleider zon

Wie ben je?

Ik ben Thijs de Groot, projectleider zon bij Groenpand. Ik ben in 1988 geboren in het Twentse dorp Vriezenveen en woon nu sinds een jaar of vijf in Utrecht. Liefde voor de natuur is mij met de paplepel ingegoten en milieuproblematieken als de opwarming van de aarde, bio-industrie en monocultuur in de landbouw hebben mij onder andere doen besluiten milieukunde te studeren. Natuurlijk kun je niet alles in je eentje doen en het prijst mij gelukkig om samen met het Groenpandteam een steentje bij te dragen.

Wat vind je leuk en minder leuk aan je werk bij Groenpand?

Concreet bezig zijn met duurzame energie is supermooi. In mijn rol als projectleider ben ik druk met het organiseren van vele zonneïnstallaties, daarnaast ga ik 1 of 2 keer per week mee het dak op om te gaan installeren. Deze combinatie van met mijn hoofd en met mijn handen werken bevalt erg goed. Het geeft een grote voldoening als we bij klanten wegrijden die zelf en onafhankelijk hun eigen energie opwekken.

Wat ik minder leuk vind is dat ik hectiek op het werk en taken voor de volgende dag mee naar huis neem en moeilijk kan loslaten. Gelukkig is er goede coaching bij Groenpand om mij hiermee te helpen.

Wat doe je verder nog met je leven?

Naast mijn werk voor Groenpand heb ik een grote passie voor alles wat met eten en drinken te maken heeft. Ik ben een echte Bourgondiër en vind mijn rust in de keuken bij het bereiden van de heerlijkste gerechten. Met mijn huisgenoot zijn we de uitdaging aangegaan om uit elk land ter wereld een gerecht te koken. Ik ben lid van theatersportgroep Dogma. Elke dinsdagavond improviseren we ons gek en daarnaast voeren we een aantal keer per jaar een improvoorstelling uit. Als ik tijd over heb wil ik nog wel eens op mijn racefiets stappen, maar dat schiet er vaak nog bij in.