Sjoerd Eygenraam

Projectleider Warmte

Waar kom je vandaan?

Ik ben opgegroeid in Purmerend. Dit onder het genot van de KIJK en de Donald Duck, gymnastiek, atletiek, koor, de Purvak en het Kinderparadijs en Villa Achterwerk. In de zomervakanties werden mijn broertjes en ik al vanaf jonge leeftijd ieder jaar meegenomen voor trektochten in de bergen met het tentje op de rug. Van de Pyreneeën tot aan de Noorse hoogvlaktes. Verder heb ik Aardwetenschappen in Utrecht gestudeerd en Bedrijfskunde in Rotterdam. En vóór Groenpand heb ik bij Vandebron gewerkt

Waarom werk je bij Groenpand?

Ik werk bij Groenpand omdat het bij mij 5 jaar geleden echt duidelijk was dat we niet door konden gaan zoals we nu leven op deze aarde. Met z’n allen verbruiken we meer energie dan de aarde aan kan! Bij Groenpand zet ik mij in om dat te veranderen, hoe moeilijk dat ook soms lijkt, omdat voor elkaar te krijgen.

Naast de externe focus om met onze installaties en advies de wereld minder te belasten waardeer ik ook minstens net zoveel de interne focus om onze eigen bedrijfsprocessen continu te verbeteren of aan te passen en dit steeds duurzamer te doen.

Tenslotte zijn onze maandmeetings vrijwel altijd razend interessant, we zoomen dan uit, en tegelijkertijd ook in, op allerlei gebieden, ook buiten Groenpand om. Het wordt altijd gecombineerd met een sportieve of juist ontspannende activiteit en samen eten.

Wie of wat inspireert je?
  • Natuur, wind, water en sneeuw. En last but not least de zon.
  • Elon Musk, omdat hij stoïcijns “rare” ideeën uitwerkt, start en uitvoert
  • Urgenda, Extinction Rebellion, de Jonge Klimaatbeweging
Wat doe je verder nog?

Deze winter ben ik wezen snowkiten in Noorwegen, op de Hardangervidda, echt fantastisch. Verder vermaak ik me met parapenten, kitesurfen en andere sneeuw- en watersporten.

In de weekenden is het heerlijk om met m’n vriendin en ons zoontje te gaan wandelen in de duinen of de bossen.

Waar mochten ze je vroeger midden in de nacht voor wakker maken?

Een retegoeie film zoals bv American Beauty, Pulp Fiction of Memento. Maar warme apfelstrudel of een heerlijke appelflap die zou ik ook niet voorbij laten gaan. En tenslotte; wakker gemaakt worden om spontaan op avonturen reis te gaan!

(Waarom verleden tijd…? Omdat je als jonge vader slaap toch opeens wel heel belangrijk gaat vinden ;) )