Peter Zomer

Projectleider zon

Peter is opgegroeid op een camping waar altijd wel wat geklust moest worden. Tijdens zijn studie biologie in Utrecht lag het dan ook voor de hand om bij te klussen bij Studentenklusbedrijf MijnStudent. In zijn huidige functie bij Groenpand combineert Peter zijn passie voor alles wat groen is en voor klussen & techniek. Peter is uitgegroeid tot teamleider van de projectleiders. Hij is expert zonnepanelen en leidt daarnaast de serviceverlening op Groenpand installaties.

Wie ben je?

Peter Zomer is mijn naam en ik ben geboren in 1989 in het oosten van het land. Ik ben getrouwd met een lieve, slimme en stoere vrouw Domenique. Samen hebben we 2 kinderen. We wonen met veel plezier in het landelijke Westbroek.

Vanuit Hardenberg ben ik naar Utrecht gekomen voor de studie Biologie. In 2012 heb ik deze afgerond door middel van een master ‘Ecologie en beheer van natuurlijke bronnen’. Aangezien ik pro-actief en hard aan de slag wilde voor duurzaamheid ben ik bij Groenpand komen werken.

Waarom werk ik nog meer bij Groenpand?

Naast het praktisch en actief bezig zijn, ben ik ook een idealist voor de duurzaamheid van onze planeet. Graag houd ik me hier dag tot dag mee bezig. Werken bij Groenpand biedt deze kans. Daarbij is het werken in een energiek en gezellig team een grote bonus!

Woon je zelf in een groenpand?

Wij doen ons best. Onze koopwoning in Westbroek heeft zonnepanelen en sinds kort een geisoleerde vloer. We verwarmen deze deels door gebruik van infraroodpanelen. Om een beetje voor de lokale natuur te zorgen proberen we onze tuin daarnaast groen en bloemrijk te houden. Ook hoop ik via een bijdrage aan de Werkgroep biodiversiteit Westbroek de leefomgeving groen te houden.

Wat vind je leuk / minder leuk aan je werk?

Leuk aan mijn werk is de variëteit in klussen en mensen die voorbij komt. Werken voor een betere wereld wordt daarmee heel praktisch en persoonlijk. Daarnaast leer je bij Groenpand snel en veel bij, en dat blijft niet alleen bij zonnepanelen.

Minder leuk is dat mijn baan is geboren uit een probleem. Massaal (fossiele) energie gebruiken blijft aanwezig in deze wereld en kleine stapjes helpen, maar de grootte van de uitdaging kan overweldigend zijn.

Wat doe je verder nog met je leven?

Werk en jonge kinderen vullen een groot deel van mijn tijd. Ik ben groot fan van familie, wandelen en tijd doorbrengen in de natuur. Graag lees ik daarnaast klassieke literatuur (de schrijver moet minstens 7 jaar dood zijn ;) ). Ook ben ik nog steeds actief in de organisatie van de jaarlijkse studiedag van de Vereniging van Tropische Bossen (VTB), de werkgroep biodiversiteit en als klusteamleider in de kerk.