Joost Naaktgeboren

Projectmanager ICT

Waar kom je vandaan?

Ik ben opgegroeid in een dorp in de Hoeksche Waard, nabij Dordrecht. Na het doorlopen van de middelbare school ben ik aan de Universiteit Utrecht de bachelor Geschiedenis gaan studeren. Mijn Master heb ik behaald aan de Universiteit Leiden, daar heb ik International Relations gestudeerd, met een focus op het duurzaamheidsbeleid van de EU en Nederland. Na het afstuderen heb ik gewerkt in diverse rollen in de IT bij o.a. een grote bank, semi-overheid, en een onderwijsinstelling.

Waarom werk je bij Groenpand?

Ik merkte dat ik iets belangrijks miste in bijna al mijn voorgaande werkgevers, namelijk dat de visie en het doel van het bedrijf eigenlijk niet aansloten bij wat ik belangrijk vind. Bij Groenpand heb ik het gevoel dat ik daadwerkelijk (indirect) meehelp aan de wereld een stukje beter en een stukje duurzamer te maken. Dit is voor mij een belangrijke drijfveer.

Wie of wat inspireert je?

Ik kan hier grote namen noemen, schrijvers, wereldleiders, et cetera, maar dat is mij te passief en afstandelijk. Ik raak geïnspireerd door mensen om mij heen; bekenden die zich inzetten voor een goed doel, vrienden die klaarstaan voor elkaar. Elke kleine actie heeft denk ik een rimpeleffect op je directe omgeving, en zo probeer ik ook te leven.

Wat doe je verder nog?

Ik woon samen met mijn partner in Zuilen. Ik mijn vrije tijd speel graag spelletjes, zowel achter de computer als met vrienden rondom de eettafel. Verder heb ik een liefde voor koken en (voornamelijk) sci-fi en fantasy boeken. Daarnaast ben ik actief als internationaal coördinator voor Stichting The Tree Party, een stichting met als doel bomen te planten en te beschermen.

Wie is je favoriete schrijver?

Het is praktisch onmogelijk om een favoriet aan te duiden, er is zoveel moois. Maar, hoog op mijn ranking staan Neil Gaiman (bekend van Coraline, Anansi Boys, American Gods) en Terry Pratchett (Discworld). Samen hebben ze het boek Good Omens geschreven (waar ook een serie van gemaakt is door Amazon) en zowel het boek als de serie is een aanrader.