Eva Colussi

Waar kom je vandaan?

Ik kom uit Bilthoven, een dorp op 30 minuten fietsafstand van Utrecht. Nu woon ik in Utrecht, en hier voel ik me ook echt helemaal thuis. Toen ik een studie moest kiezen, wist ik niet zo goed of ik de bèta, gamma, of alfa kant op wilde. Wel wist ik dat ik graag nadenk over complexe problemen, politiek, en klimaat. Zo studeer ik nu Global Sustainability Science aan de Universiteit Utrecht, dus eigenlijk staat een groot deel van mijn leven in het teken van duurzaamheid. Bilthoven geeft mij de regelmaat en natuur, en Utrecht de inspiratie en motivatie.

Waarom werk je bij Groenpand?

Binnen mijn studie Global Sustainability Science heb ik gekozen om in te zoomen op energie en ‘governance’. Deze combinatie vind ik heel interessant omdat ik graag wil weten hoe veranderingen in de maatschappij tot stand komen als het gaat om duurzaamheid. De energietransitie is binnen de klimaatcrisis misschien nog wel het grootste probleem: we moeten af van fossiele brandstoffen. Hoe gaan we dit samen doen? Hoe krijgen we iedereen mee in dit proces?

Ook ik heb hier nog geen antwoord op. Na ruim 2.5 jaar studeren in deze richting blijft het vaak theoretisch, terwijl ik echt graag verandering wil zien. En hier zelf ook aan wil bijdragen. Daarom kwam ik op het idee om stage te gaan lopen bij een bedrijf dat écht bezig is met de energietransitie. Zo kwam ik bij Groenpand terecht, en nu mag ik meemaken hoe de energietransitie in de maatschappij op volle toeren aan de gang is, en hier ook nog eens aan bijdragen!

Wie of wat inspireert je?

Iedereen die creëert inspireert mij. Ik vind het mooi om te zien hoe mensen op ideeën komen en dit omzetten in actie. Ik haal veel inspiratie uit muziek, maar ook de mensen om mij heen inspireren me elke dag. Ten tweede wil ik het liefst zoveel mogelijk leren en luisteren naar anderen. Ik vind het inspirerend als mensen dingen weten of vertellen waar ik nog nooit over had nagedacht. Als ik nadenk wat ik op een dag graag wil doen kan ik dat altijd terugbrengen tot deze drie: Leren, creëren en beweging.

Wat doe je verder nog?

Ik heb het al eerder genoemd, maar muziek is een belangrijk thema in mijn leven. Ik speel al vanaf heel jong piano en gitaar, en schrijf liedjes met vrienden. Hier kan ik me helemaal op storten en het brengt mij ontzettend veel ontspanning. Daarnaast is sporten voor mij heel belangrijk, hierdoor voel ik me levend, letterlijk. Teamsporten vind ik heel leuk, maar ook een rondje hardlopen vind ik fijn.

Welk land zou je graag willen bezoeken?

India, of juist Scandinavië, hoewel ik ook wel heel erg van warmte en zon hou. Lastig kiezen, ik wil het liefst de hele wereld zien.