Bouke Kuik

Waar kom je vandaan?

Ik ben Bouke Kuik, ik kom uit Groningen en heb culturele & maatschappelijke vorming gestudeerd in Utrecht. Ik heb gewerkt als fietskoerier bij De Fietskoerier Utrecht, als lifeguard bij de KNRM Lifeguards en ik organiseer jongerenreizen op de fiets voor onder andere De Vrije Hogeschool.

Waarom werk je bij Groenpand?

Ik werk bij Groenpand omdat we met een enthousiaste groep mensen, vanuit verschillende achtergronden, werken aan een duurzame toekomst door middel van het vergroenen van panden. Ik ben begonnen als freelancer in de zonnepanelen en wil mij bij groenpand verder ontwikkelen als installateur. Ik kom graag bij de mensen thuis omdat dit qua werk altijd verrassend is. Daarnaast vind ik het leuk om bij de mensen thuis op bezoek te komen en aan de keukentafel gesprekken te voeren.

Wie of wat inspireert je?

De Correspondent. Er was een tijd dat ik de NOS app opende en dacht: "Oh nee, de wereld vergaat." Maar als je dan om je heen kijkt en met mensen praat is het helemaal zo erg nog niet. Nieuws is een soort sensatie-hype geworden, zonder diepgang, zonder achtergrond. De Correspondent kijkt verder dan dagelijkse nieuwsflashes en helpt me de wereld beter te begrijpen.

Wat doe je verder nog?

Ik hou erg van buitensporten, mountainbiken, boulderen (klimmen zonder touw), surfen en kitesurfen.

Welk boek lees je nu?

De meeste mensen deugen van Rutger Bregman.