Bas Kremer Hovinga

Projectmanager ICT / Product Owner

Waar kom je vandaan?

Ik ben geboren en getogen in het Hoge Noorden: Groningen stad. Ik heb daar Rechten (bachelor) en Strafrecht/Criminologie (master) gestudeerd.

Via een omweg ben ik beland bij een consultancy club (Qquest) waar ik in opdracht zat bij bedrijven zoals KPN en NN. Daarna heb ik 5 jaar voor bol.com gewerkt en anderhalf jaar geleden ben ik voor mezelf begonnen met een startup gericht op het bij elkaar brengen van gelijkgestemde mensen, dichtbij huis (Joinby – mobiele app). Dit laatste doe ik nog naast mijn werk bij Groenpand.

Waarom werk je bij Groenpand?

Om diverse redenen:

Omdat Groenpand bestaat uit een groep mensen die idealen combineert met een praktische aanpak: de wereld verbeteren door concreet bij te dragen aan vermindering van de CO2 uitstoot middels het verduurzamen van panden.

  • Er leuke mensen werken
  • Er ruimte is voor eigen ideeën en initiatief
  • Omdat ze voor mij lekker dichtbij (in Utrecht) zitten
  • Ze me een salaris betalen
  • Ik er parttime kan werken
Wie of wat inspireert je?

Eigenlijk heel veel! Om wat te noemen: Alles/iedereen die je door het stellen van (simpele) vragen je op nieuwe manieren tegen de wereld aan laat kijken (bijv.: VPRO Tegenlicht). Mensen die altijd voor anderen klaar staan (bijv. mijn moeder:). Small acts of human kindness. Mensen die zich kwetsbaar op durven te stellen. Mensen die concreet iets doen om de wereld te verbeteren. Beeldschone natuur. En het vurige enthousiasme en de energie van kinderen. En Joost Naaktgeboren met een bijl.

Wat doe je verder nog?

Ik woon in Utrecht samen met mijn vriendin en 2 dochters, waar ik graag de hort mee op ga. Daarnaast sport ik (hockey, squash, mountainbiken) en ben ik een groot fan van (strategische) bordspellen met vrienden. Ook vul ik voldoende uren met mijn startup Joinby, drink ik graag samen met vrienden een drankje en ik lees graag boeken.

Welk land zou je graag eens willen bezoeken?

Ik wil al heel lang naar Noorwegen/Zweden vanwege de uitgestrektheid en mooie natuur. Hopelijk gaat het volgend jaar gebeuren!