panel

Marjoleine Reitsma (Leine)

Wie ben je?

Mijn naam is Marjoleine Reitsma, grafisch ontwerper. Ik werk parttime voor vakbond CNV, waar ik IJmert heb leren kennen toen hij voorzitter was van CNV Jongeren. Toen IJmert vertelde dat hij mede Groenpand ging oprichten werd ik meteen erg enthousiast en een jaartje later mocht ik me als ontwerper aansluiten om zo een gezicht aan de producten van Groenpand te geven. Daarnaast freelance ik als ontwerper en maak ik muziek als songwriter en zangeres. Check www.leine.nl voor een eerste indruk.

Waarom werk je bij of voor Groenpand?

Ik doe graag opdrachten voor mensen die de wereld een beetje mooier maken!

Wat maakt jou succesvol in je werk?

Succes vind ik een lastig begrip; voor de één betekent succes wat anders dan voor de ander. Voor mij betekent het: blijven groeien, nieuwsgierig blijven, ervaring opdoen. Dat kan zijn als professional, maar ook als ambachtsvrouw (glas in lood of keramiek) maar vooral als mens.

Wat doe je verder nog met je leven?

Reizen, koken, muziek maken, racefietsen, veel vrienden zien. Ik woon sinds kort samen met mijn vriend in Utrecht, met mijn katten Sjef en Tobias.

Wie of wat inspireert je?

Heel veel mensen, maar vooral filosoof Alain de Botton. Hij richtte the School of Life op, en heeft me echt bereikt met zijn zienswijze. Mooie spreker, speels en bescheiden.

Woon je zelf in een Groenpand?

We wonen in een bovenwoning uit 1912. Het heeft dubbel glas, dak- en gevelisolatie, maar er zijn nog wel wat winstpunten te behalen. En wie weet kan ik ooit zonnepanelen op het dak plaatsen, dat is wel ons streven!

werkvelden: grafisch ontwerp

Gestart bij Groenpand: april 2015

Groenpand helpt gebouweigenaren energie onafhankelijk te worden.

Groenpand 2018 ©
085 401 19 12