panel

Lieuwe Korver

Installateur zonnepanelen

Waar kom je vandaan?

Ik ben geboren en opgegroeid in Utrecht, dichtbij het Spoorwegmuseum. Na mijn middelbare school heb ik een paar jaar HRM gestudeerd, maar ben daarna overgestapt op milieu-maatschappijwetenschappen aan de UU. Dus ook in Utrecht gebleven voor mijn studie. Tijdens m’n studie heb ik twee jaar gewerkt als coördinator van een studenten community die bezig producten van lokale boeren, in de stad te verkopen (in een korte voedselketen). Na mijn studie heb ik een reis door Zuid en Centraal-Azië gemaakt. Vrij snel daarna kon ik bij Groenpand aan de slag.

Waarom werk je bij Groenpand?

Ik vind het belangrijk om in mijn werk iets positiefs bij te dragen aan de wereld als geheel. Bij Groenpand krijg ik het idee dat ik relevant werk doe en dat motiveert mij elke dag. Ook zijn de collega’s fijn om mee samen te werken. Dat is ook iets wat ik erg belangrijk vind.

Wie of wat inspireert je?

Sepp Holzer. Hij weet alles van permacultuur en heeft daar een mooi boek over geschreven.

Wat doe je verder nog?

Als het mooi weer is ga ik graag wielrennen. Bij regen of kou ga ik naar de sportschool. Verder kook ik graag en lees ik regelmatig boeken, veelal non-fictie maar ook weleens een roman. Ik houd ook van avontuurlijke vakanties en ik zoek graag de natuur op.

Waar droom je van?

Dat ik later een soort chateau/landhuis heb ergens in een warmer land met genoeg ruimte om zelfvoorzienend te leven met een kleine hoeveelheid vee en een grote diversiteit aan eetbare gewassen. Ook zou ik zelf wijn willen maken op dat landgoed.

Gestart bij Groenpand: september 2019

Groenpand helpt gebouweigenaren energie onafhankelijk te worden.

Groenpand 2018 ©
085 401 19 12