panel

Klaas Zwetsloot

Elektricien

Wie ben je?
Ik ben Klaas, geboren in 1975, opgegroeid in Ammerstol, een klein dorpje in de Krimpenerwaard en ik woon sinds 20 jaar in Utrecht.
Ik ben opgegroeid in de buitenlucht. Thuis in de polder slootje springen, op bootjes op de rivier de lek waterskiën, zeilen en kanoën en in de zomer op een vuurtje koken in de tuin. Onze vakanties bestonden uit wandelen in de bergen, kanoën en vlotten bouwen, zo af en toe afgewisseld met een museum, kasteel of kerk.
In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen, klimmen en fietsen. Klimmen in de rotsen van bijvoorbeeld België, Frankrijk of Zwitserland, of soms in de klimhal en een enkele keer nog in de Alpen. Daarnaast houd ik van reizen naar bestemmingen met cultuur en liefst ook met regenwoud, want ik ben gek op de natuur en alles wat daarin leeft.
Verder heb ik sinds een paar jaar een liefde voor oude (race)fietsen. Ik geniet er van om afgedankte roestige exemplaren tot op het laatste ringetje uit elkaar te halen, op te knappen en opnieuw in elkaar te zetten en als nieuw te laten glanzen. Ook ben ik redelijk handig met hamer, zaag en boormachine zodat vrienden, als er wat te verbouwen is, altijd wel op mij kunnen rekenen. Mijn eigen huis heb ik van onder tot boven gerenoveerd en voorzien van de nodige energiebesparende maatregelen.
Wat is je functie bij Groenpand?
Bij Groenpand ben ik werkzaam als installateur duurzame energie techniek. Door mijn elektrotechnische achtergrond (Energietechniek) houd ik mij voornamelijk bezig met het plaatsen en aansluiten van de omvormers voor zonnepanelen, maar zo af en toe ben ik ook op het dak te vinden om de panelen te monteren. De bedoeling is dat ik mij ook het installeren van warmtepompen eigen ga maken.
Waarom werk je bij Groenpand?

Ik werk bij Groenpand om meerdere redenen. Ik werk in een super leuk team met interessante mensen en daarnaast speelt mijn liefde voor de natuur een belangrijke rol. Mijn wens is om binnen de mogelijkheden die ik heb, bij te dragen aan het behoud hiervan. Dat dit in mijn huidige werk kan geeft mij elke dag plezier en extra energie. Daarnaast vind ik het prettig om ook buiten te werken.

Wat vind je leuk en minder leuk aan je werk bij Groenpand?
Ik geniet er van om in dit jonge en dynamische bedrijf te mogen werken, met geweldige collega’s en heel persoonlijke contacten. Verder vind ik het leuk om bijna elke dag bij een andere klant te installeren. Zo ontmoet je elke dag nieuwe, vaak boeiende mensen. Ik houd er van om creatief bezig te kunnen zijn. Elke klus is anders, je komt bijna nooit dezelfde situatie tegen. Het is mooi om te zien dat er voor elke uitdaging wel een oplossing voorhanden is. Een klein nadeel in mijn functie is dat de werkdagen soms lang zijn. Dit komt omdat afraffelen geen optie voor mij is en de volgende dag wacht meestal een nieuwe klant.
Wat is je favoriete Groenpand klus tot nu toe?
Dat vind ik een lastige vraag om te beantwoorden. Elke klant is natuurlijk even belangrijk. Of het nu om een grote of kleine klus gaat. Ik geniet er in ieder geval van als een klant zichtbaar tevreden is met het geleverde werk, daar doe je het voor.
Wie of wat inspireert je?
Vrolijke positieve mensen met een visie, zoals bijvoorbeeld Barack Obama, maar ook Jon Stewart en Louis Theroux. Heel divers dus.

werkvelden: Zonnepanelen, Warmtepompen

Gestart bij Groenpand: mei 2017

Groenpand helpt gebouweigenaren energie onafhankelijk te worden.

Groenpand 2018 ©
085 401 19 12