panel

Johan Drost

Verkoopadviseur & Elektricien

Na ruim 10 jaar succesvol zijn eigen horecazaak op Terschelling opgebouwd te hebben, heeft Johan Drost het roer radicaal omgegooid. Door de energieverspilling in zijn eigen zaak aan te pakken zag hij de potentie voor besparing binnen het MKB. Als adviseur binnen Groenpand maakt hij die droom waar. Samen met de andere eilanders is hij bezig eigenhandig bezig Terschelling energieneutraal te maken.

Wat is je functie bij Groenpand?

Ik werk als adviseur op Terschelling op het gebied van duurzame energie . Ik voer energie-scans uit, geef op basis daarvan adviezen, help bedrijven en particulieren om over te stappen op duurzame energie. Hoe kunnen ze zelf energie opwekken? En als dat onvoldoende is leveren we groene stroom. Alles om helemaal onafhankelijk te worden van vervuilende, fossiele brandstoffen.

Waarom werk je bij Groenpand?

Ik maak me, net als steeds meer mensen, al tijden zorgen over de opwarming van de aarde en vond dat ik met die zorgen aan de gang moest. Nadat ik mijn horecazaak had verkocht kwam ik een van de oprichters van Groenpand die regelmatig op Terschelling komt tegen en toen viel het kwartje.

 

werkvelden: Advies, verkoop, zonnepanelen, LED verlichting, elektriciteit en gas

Gestart bij Groenpand: maart 2014

Groenpand helpt gebouweigenaren energie onafhankelijk te worden.

Groenpand 2018 ©
085 401 19 12