panel

Jeroen van Gorp

Adviseur bedrijfspanden

Wie ben je? 

Ik ben Jeroen van Gorp, in 1988 geboren in het mooie vestingstadje Geertruidenberg. Sinds augustus 2017 woon ik samen met mijn vriendin Meral en onze poes Amy in de Utrechtse wijk Lombok.
Opgegroeid onder de rook van (letterlijk) de Amercentrale en in de nabijheid van de Biesbosch heeft me al vroeg de fragiele relatie tussen natuur en energievoorziening doen beseffen. Dat heeft me na de middelbare school in Utrecht gebracht om de bachelor Milieu-natuurwetenschappen te volgen. Daarna heb ik aan de Universiteit Antwerpen de Master in de Milieuwetenschap met een specialisatie in Energietechnologie voltooid.

Wat doe je verder in je leven? 

Naast het werk vind ik het fijn tijd door te brengen met familie en vrienden.Verder sport ik graag, trek ik me geregeld terug in een boek of krant. Ook is een volgende reis of avontuur nooit ver weg.

Wat is je functie bij Groenpand?

Ik zet mij bij Groenpand in als adviseur bedrijfspanden. In de praktijk begeleid en adviseer ik organisaties bij duurzaamheidsvraagstukken. Meer in het bijzonder ben ik gericht op het in kaart brengen van de energiehuishouding, het signaleren van het besparingspotentieel en het inschatten van de mogelijkheden voor duurzame energie-opwekking. Tijdens mijn eerste jaren als adviseur heb ik bij bedrijven een verschuiving opgemerkt van ‘voldoen aan wetgeving’ naar de intrinsieke motivatie om werk te maken van duurzaamheid en de energietransitie. Groenpand is zich volledig bewust van de noodzaak van de energietransitie. Het geeft mij een enorme voldoening bedrijven en particulieren te begeleiden bij de overgang van het fossiele naar het hernieuwbare tijdperk.

Woon je zelf in een Groenpand? 

Zelf wonen we in een goed geïsoleerd nieuwbouw appartement, waardoor we zeer efficiënt stoken. Verder kiezen we voor zuinige elektrische apparaten en gaan we hier zo bewust mogelijk mee om. Helaas beschikken we niet over een eigen dak, dus het zelf opwekken van zonne-energie zal nog op zich laten wachten. 

Gestart bij Groenpand: februari 2018

Groenpand helpt gebouweigenaren energie onafhankelijk te worden.

Groenpand 2018 ©
085 401 19 12