panel

Privacyverklaring Groenpand

Algemeen

In deze privacyverklaring informeert Groenpand je over (1) waarom Groenpand persoonsgegevens registreert (2) welke persoonsgegevens Groenpand voor welke doelen registreert (3) wat je rechten zijn (als Groenpand persoonsgegevens van je verwerkt) en (4) andere informatie die te maken heeft met hoe Groenpand omgaat met persoonsgegevens. Het gaat hierbij om persoonsgegevens van alle relaties (geïnteresseerden, klanten, leveranciers en overige betrokken) van Groenpand, verkregen via verschillende aanmeldprocessen.

Wat zijn persoonsgegevens eigenlijk?

Persoonsgegevens zijn gegevens die iets over een natuurlijke persoon zeggen. Bijvoorbeeld naam, e-mailadres, geboortedatum, foto’s e.d. Wanneer (een combinatie van) deze gegevens naar een natuurlijke persoon herleid kunnen worden spreken we over persoonsgegevens.

Waarom registreert Groenpand überhaupt persoonsgegevens?

Groenpand helpt mensen om hun pand te vergroenen. Elk pand is weer anders. En elke persoon of elke organisatie heeft weer unieke wensen en eigenschappen. De combinatie van die pand en persoon eigenschappen zijn van groot belang voor de beste vergroening-oplossing. Dat is de reden dat Groenpand voor het uitbrengen van echt goede adviezen en een strakke uitvoering daarvan diverse persoonsgegevens moet verzamelen. Groenpand wordt gelukkig volop geholpen in de missie om panden te vergroenen door bijvoorbeeld leveranciers en medewerkers. Om daar goed mee samen te werken is het vaak ook nodig om persoonsgegevens te registreren om bijvoorbeeld contact te houden of facturen te sturen. Je kan er voor kiezen om geen toestemming te geven voor het opnemen en gebruiken van je persoonsgegevens door Groenpand. Dan kan het zijn dat we je niet kunnen helpen met vergroenen of dat we niet samen kunnen werken, omdat we bijvoorbeeld geen contact kunnen houden en andere noodzakelijkheden om onze missie uit te voeren.  

Welke gegevens registreren we binnen Groenpand en wat wordt er mee gedaan?

Afhankelijk van je relatie met Groenpand hebben we meer of minder persoonsgegevens nodig. Daarom hebben we de meest veelvoorkomende situaties hieronder kort omschreven met een korte weergave van de persoonsgegevens die we in dat geval registeren en waarom dat eigenlijk nodig is.

Je wilt een advies over hoe je jouw pand kan vergroenen

Wat mooi dat je wil gaan vergroenen! Naast contactgegevens (naam, adres, email en telefoonnummer) om met je te kunnen communiceren hebben we ook specifieke eigenschappen van je pand (waaronder het energieverbruik en bouwjaar) en eventuele aanvullende wensen nodig. Groenpand stuurt hiervoor een vragenlijst door en verrijkt deze waar nodig met foto’s van in en om je pand. Deze informatie dient als noodzakelijk uitgangspunt voor een offerte. Groenpand heeft namelijk als doel om vooraf een goede inschatting te maken van de omvang van de werkzaamheden in jouw situatie en de daarbij horende kosten, zodat je niet achteraf voor verrassingen komt te staan.

Je wordt klant bij Groenpand voor de levering van een bepaalde dienst/ product

In dit geval blijft het niet bij een advies van Groenpand, maar gaan we ook daadwerkelijk aan de slag in je pand. Hiervoor gebruiken we de verzamelde gegevens uit de adviesfase om de uitvoerders goed te informeren. Daarnaast hebben we de gegevens nodig voor het sturen van facturen voor het door ons geleverde werk. Als je geld overmaakt hebben we ook je bankrekeningnummer. Binnen Groenpand wordt dit verder niet gebruikt tenzij er nadrukkelijk een incasso overeenkomst gesloten wordt voor een doorlopende dienst.

In veel gevallen zit er een garantieperiode op de geleverde producten. Groenpand bewaart je gegevens tenminste gedurende deze periode om onze verantwoordelijkheden gestand te doen. In sommige gevallen monitoren we de prestaties van de door Groenpand geleverde producten (bijvoorbeeld zonnepanelen). Op deze manier kunnen we het zien als een product niet naar behoren werkt. Ook hiervoor moeten wij ten minste je contactgegevens behouden gedurende de looptijd van de monitoring. Je kan er uiteraard voor kiezen om geen monitoring toe te passen.

Je wilt de nieuwsbrief / algemene informatie ontvangen van Groenpand

Je kan je via de website van Groenpand inschrijven om op regelmatige basis updates te krijgen over vergroening. Ook kan je algemene informatiepakketten (dus niet specifiek op jouw situatie van toepassing) aanvragen over diverse producten. Hiervoor kan je jezelf inschrijven met alleen je naam en emailadres. Deze slaan wij met jouw toestemming op om je deze informatie te kunnen blijven sturen. Groenpand stuurt je waar nodig eenmalig een lijst met aanvullende vragen over specifieke eigenschappen van je pand, je energieverbruik en eventuele aanvullende wensen die je vrijwillig kan invullen. Deze slaan wij om zodat Groenpand de informatie zo relevant mogelijk op jouw situatie toe kan splitsen.

Je solliciteert bij Groenpand

Fantastisch dat je ook mee Nederland wil vergroenen! Om een goed beeld van je te krijgen is het sturen van een sollicitatiebrief en CV van belang. Naast contactgegevens verzamelt Groenpand ook aanvullende persoonsgegevens zoals opleidingsniveau, werkervaring en interesses. Deze worden gedurende het selectieproces gedeeld met de selectiecommissie binnen Groenpand. Als je uiteindelijk geen medewerker wordt willen we je wel graag op de hoogte houden over nieuwe baankansen, omdat hier door veel sollicitanten naar gevraagd wordt. Hiervoor bewaren wij in ieder geval de contactgegevens.

Je werkt bij Groenpand

Geweldig dat we samen Nederland vergroenen! In deze nauwe samenwerking wisselen we flink wat persoonsgegevens uit om allereerst tot een contract te komen, maar ook hebben we vanuit Groenpand je salaris, bankrekeningnummer en persoonlijke ontwikkeling in beeld. Dit zijn gegevens die opgeslagen worden om de wederzijdse afspraken gestand te doen, maar zijn alleen bij de bevoegde HR verantwoordelijke bekend.  

Je wilt aan Groenpand een product/dienst leveren

Vanuit Groenpand zijn we dankbaar voor alle partners die ons helpen in het vergroenen van Nederland. We doen formeel gezien vooral zaken met rechtspersonen, maar binnen die rechtspersonen werken gelukkig echte mensen (natuurlijke personen). Als die zich melden als (potentiële) leverancier dan registreren we contactgegevens. Er moeten immers facturen en/of personen of goederen worden uitgewisseld. Waar nodig verrijken we onze informatie over leveranciers met kredietwaardigheid.

Voor alle bovenstaande categorieën geldt dat Groenpand geen gebruik maakt van geautomatiseerde besluitvorming: dat betekent dat iedereen die zich bij ons meldt door iemand van het team van Groenpand wordt bekeken met de vraag of we je van dienst kunnen zijn

Wie kunnen mijn gegevens allemaal inzien?

Binnen Groenpand werken we met een klein team van zeer toegewijde mensen aan de verduurzaming van Nederland. Als je een advies voor vergroening opgevraagd kunnen alleen zij de gegevens inzien. Voor de uitvoering van werkzaamheden werken we soms met externe partijen zoals zelfstandig installateurs: Om ze de juiste locatie van de werkzaamheden door te geven en goed voor te bereiden zullen contactgegevens en eventueel foto’s van in en om het pand worden doorgestuurd. Als je solliciteert of werkt bij Groenpand heeft niet het hele team, maar alleen de verantwoordelijke(n) toegang tot jouw persoonsgegevens. Groenpand werkt regionaal en is sowieso niet van plan persoonsgegevens door te geven buiten de EU.

Hoe lang bewaart Groenpand mijn persoonsgegevens?

Groenpand bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor de doeleinden waarvoor de gegevens zijn verzameld. Stel ons vooral de vraag via info@groenpand.nl als je hier meer over wil weten.

Welke gegevens hebben jullie nu over mij?

Als je wilt weten wat we over je hebben verzameld of als je gegevens wilt wijzigen kun je een mail sturen naar info@groenpand.nl. We nemen dan snel contact met je op en als je dat wilt zullen we de gegevens aanpassen of (deels)verwijderen, omdat dit je recht is. Kijk voor een overzicht van al je rechten op de site van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Waar slaan jullie mijn gegevens op?

Groenpand werkt vrijwel geheel digitaal. Dat betekent dat we je persoonsgegevens ook digitaal bij je opvragen, opslaan en verwerken. Binnen de digitale wereld werken we volledig in de “cloud”. Dat betekent dat we geen lokale servers op het Groenpand kantoor hebben waar we persoonsgegevens opslaan, maar samenwerken met gecertificeerde professionele partners waar wij je persoonsgegevens opslaan.

Gaat Groenpand wel vertrouwelijk om met mijn persoonsgegevens?

Naast de vraag welke persoonsgegeven we van je hebben is natuurlijk de vraag wie daar precies toegang toe hebben. Binnen Groenpand werken we met een klein team van zeer toegewijde mensen aan de verduurzaming van Nederland. Zij hebben inzage in uw persoonsgegevens. Om gegevens-lekken te voorkomen werken we met fysiek afsluitbare kantoorruimtes en houden we er actief toezicht op dat computers vergrendeld worden met paswoorden. Zoals in het kopje “Waar slaan jullie mijn gegevens op?” voor het digitaal opslaan van van je persoonsgegevens.

Wie is de verantwoordelijke voor mijn persoonsgegevens?

Groenpand is formeel Groenpand B.V. geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 60323434 en gevestigd aan de Kanaalweg 19G, 3526KL in Utrecht. Je kan ons bereiken via info@groenpand.nl of 085 4011912. Wij doen er alles aan om goed met je gegevens om te gaan. Mocht je het er onverhoopt niet mee eens zijn of een klacht hebben dan horen we het graag. Als we er niet uit komen mag je altijd contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Groenpand helpt gebouweigenaren energie onafhankelijk te worden.

Groenpand 2017 ©
085 401 19 12