Update energielevering

Mei 2022

Groenpand (bij sommigen van jullie bekend als LEON Zeewolde) levert naast duurzame installaties ook duurzame elektriciteit en gas. Het zijn op z’n zachtst gezegd bijzondere tijden op de energiemarkt. We praten je graag even bij over de actuele situatie, onze verwachtingen en wat het allemaal voor jou betekent.

Inmiddels een half jaar geleden in oktober 2021 schoten de energieprijzen plots enorm omhoog door onder andere geopolitieke spanningen. Vervolgens werden we in december als Groenpand / LEON Zeewolde opgeschrikt door het faillissement van vaste onze inkooppartner Anode Energie. Door snel te handelen en met de steun van veel van jullie hebben we deze crisis goed het hoofd kunnen bieden. Meerdere andere kleine energiemaatschappijen kunnen het helaas niet navertellen.

We gingen 2022 in met de verwachtingen dat de prijzen wel weer zouden dalen, maar toen begon de oorlog in Oekraïne. Daardoor blijven de energieprijzen echt hoog. Gelukkig zien we dat veel van onze energieklanten ook echt met besparen bezig zijn. Veel mensen hebben een energiescan afgenomen waardoor je meer inzicht krijgt in de mogelijkheden. Dat in combinatie met de relatief milde winter leidt er hopelijk toe dat er aan het einde van het jaar niet extra bijbetaald hoeft te worden.

De les van afgelopen half jaar is toch wel dat voorspellen van energieprijzen echt heel lastig is. Onze hoop is dat de situatie in de Oekraïne verbetert en daarmee de prijzen wat zullen zakken. Onze verwachting is niet dat de prijzen snel terug zullen keren op het niveau waarop ze een jaar geleden stonden.

Op dit moment kunnen we helaas nog geen nieuwe duurzame energieklanten aannemen. Wel bieden we het wettelijk verplichte modelcontract aan. Als je dit wilt of als je andere vragen hebt over onze energielevering, mag je ons altijd even bellen op 085 401 19 12. Je actuele energietarief en vastrecht kun je overigens inzien via jouw eigen Groenpand portal energie.groenpand.nl