Net als alle energieleveranciers weten we niet goed wat er de komende tijd gaat gebeuren. Hierboven heb je kunnen lezen wat de oorzaken zijn van de stijgende energieprijzen. Dat zijn er een boel, maar het vervelendste is nog wel: er zit niks tussen waar wij invloed op uit kunnen oefenen. Als het de EU al niet lukt om Poetin in beweging te krijgen…
Natuurlijk hebben we wel een eigen koers te varen en eigen ideeën over de weg uit deze crisis. Volgens ons is de beste oplossing als we met zn allen echt serieus werk gaan maken van energie besparen en zelf opwekken. Wij zijn altijd een groot voorstander geweest van duurzame en decentrale energie. Ons motto (we hebben er meerdere): “de goedkoopste energie is energie die je niet gebruikt. De op één na goedkoopste energie is energie die je zelf opwekt.”
We willen er echt alles aan doen om mensen te helpen energie besparen en opwekken. In de eerste plaats om klimaatverandering tegen te gaan, maar in de tweede plaats om deze vervelende situatie te doorbreken, waarbij we afhankelijk zijn van een wereldwijd machtsspel tussen politieke grootheden waar wij gewone stervelingen de dupe van zijn.