Energiescan bedrijfspand
Op zoek naar energieadvies voor je woning? Klik hier.

De eerste stap om je onder­neming te verduur­zamen

Met de energiescan krijg je snel en gemakkelijk inzicht in het energieverbruik van je onderneming. De energiescan brengt je huidige situatie in beeld en alle verbetermogelijkheden die daarbij horen. Bij de maatregelen wordt duidelijk aangegeven wat de mogelijke besparing, de investering en de terugverdientijd is. Zo weet je direct welke maatregelen voor jouw bedrijf het meest aantrekkelijk zijn.

Ontmoet onze expert

Jeroen

“Het geeft mij voldoening bedrijven en particulieren te begeleiden bij de overgang van het fossiele naar het hernieuwbare tijdperk.”

3 Redenen om een energiescan te doen

Er zijn veel goede redenen om een energiescan uit te voeren.

1Bespaar minstens 10% op de energierekening van je bedrijf
Met relatief eenvoudige maatregelen en een lage investering kun je beginnen met besparen. Het energieadvies verdient zichzelf meestal al binnen 1 jaar terug.

2Verlaag je energierekening met 50% – 100% door meer ingrijpende maatregelen toe te passen
De terugverdientijd van de extra maatregelen ligt gemiddeld tussen de 5 en de 10 jaar. Hierdoor verlaag je niet alleen je vaste bedrijfslasten (overhead), maar ben je ook een stuk minder afhankelijk van het energiebedrijf, stroomuitval, stijgende olieprijzen, etc. Het draagt daardoor bij aan een zelfstandiger en een meer gecontroleerde bedrijfsvoering.

3Verminder de uitstoot van koolstofdioxide (CO2) in de atmostfeer
CO2 is momenteel de belangrijkste oorzaak van klimaatverandering. Door energiebesparende en energieopwekkende maatregelen uit te voeren draag je actief bij aan het tegengaan van klimaatverandering en de goede gezondheid van onze planeet.

Kosten en baten

Zonder goed inzicht worden vaak onlogische energiebesparende maatregelen uitgevoerd. Inzicht is een randvoorwaarde voor slimme energie-en kosten besparing. Een energiescan van Groenpand verdient zich meestal direct terug. Vaak door een simpele tip die geen geld kost, maar wel direct geld oplevert. Bijvoorbeeld door het verlichten van de aansluitwaarde van je pand waardoor de netbeheerkosten op je energierekening significant omlaag gaan.

De kosten van de energiescan hangen af van het pand. Voor een pand onder de 1000m2 is dit tussen de €300 en €500,-. Voor grotere panden boven de 1000 m2 is het maatwerk en stellen we in overleg een offerte voor je op.

“In ons bedrijf hebben we €14.000 energiekosten per jaar. Uit de energiescan bij ons op kantoor bleek dat we 30% kunnen besparen en dat er behoorlijk wat laaghangend fruit is in het pand. Dat zijn we eerste maar eens gaan plukken door het plaatsen van LED verlichting. We willen ook zo snel mogelijk de 30 jaar oude ketel vervangen ”

Gerard Klijn (kantoor in Sliedrecht)

Werkwijze

Fijn dat je een energiescan overweegt! Als je contact met ons opneemt, plannen we dit zo snel mogelijk in. Dit is hoe we dan te werk gaan:

1. Vul het contactformulier in

Wij nemen binnen 48 uur contact met je op voor het maken van een afspraak met een van onze Groenpand adviseurs. Je wordt gevraagd om ter voorbereiding van de afspraak de jaarafrekening van je energiemaatschappij klaar te leggen.

2. Energiescan op locatie

Een deskundig en gecertificeerd energieadviseur brengt je een bezoek voor de energiescan. Afhankelijk van de grootte van het pand zal dit tussen de één en twee uur in beslag nemen. Daarbij dient iemand aanwezig te zijn die antwoord kan geven op eventuele vragen van de adviseur.

3. Terugkoppeling

Uit alle gegevens die verzameld zijn tijdens de scan, maakt de Groenpand adviseur een compact en begrijpelijk energie-rapport over je pand. Voor de presentatie wordt apart een afspraak gemaakt. Tijdens dit gesprek worden alle maatregelen toegelicht.

4. Uitvoering maatregelen

Groenpand helpt je stapsgewijs bij de uitvoering van de maatregelen. Wij leveren zoveel mogelijk alles zelf en bevelen voor andere zaken geschikte partijen aan.

Projecten waar we trots op zijn

2020-10-09T10:37:20+02:00

Boekenwinkel Riemer & Walinga

Boekenwinkel Riemer & Walinga uit Ermelo wilde besparen én verduurzamen. Om dit te verwezenlijken heeft Groenpand, na het doen van een energiescan en de verschillende mogelijkheden te bekijken, zonnepanelen op het dak geïnstalleerd.

Veelgestelde vragen over de energiescan

Het lijkt erop dat er nog geen veelgestelde vragen zijn voor dit product. Heb jij een vraag over onze energiescan? Laat het ons weten via het contactformulier.

Andere producten