Groenpand actie: Eerste Hulp Bij Energieprijzen2021-10-29T15:02:25+02:00

Eerste Hulp bij Energieprijzen (EHBE)

Geen paniek, wij zijn er voor je! Heb jij bericht ontvangen over de stijgende energieprijzen en kan je wel wat eerste hulp gebruiken? Wij helpen je om van jouw woning een energiezuinig groenpand te maken!

Je hebt het waarschijnlijk al wel meegekregen: de prijzen voor gas en elektriciteit zijn aan het ontploffen! Misschien heb je bijvoorbeeld deze koppen bij de NOS wel voorbij zien komen:

“Opnieuw sterke stijging gasprijs, nu al acht keer zo hoog als een jaar geleden”

Dinsdag 6 oktober 2021, nos.nl

Eerste consumenten krijgen hoge energierekening; ‘Ik kon het niet geloven’

Donderdag 7 oktober 2021, nos.nl

In een jaar tijd zijn de prijzen van gas en stroom vervijfvoudigd. Het is ontzettend vervelend dat dit gebeurt en iedereen wordt hierdoor geraakt, zowel huishoudens als bedrijven. Er zijn nu al mensen die hun energierekening niet meer kunnen betalen en bedrijven die gedwongen zijn te stoppen met produceren.

Deze enorme prijsstijgingen zijn voor veel mensen een groot probleem, maar voor het klimaat zou het wel eens een uitkomst kunnen zijn. Er is nog nooit zo’n goed moment geweest om echt energie te gaan besparen en daarmee je pand te vergroenen. De terugverdientijd van zonnepanelen lag een jaar geleden nog rond de 7 jaar, nu is dat zo’n 4 jaar. De terugverdientijd van hybride warmtepompen lag op 9 jaar, nu is dat minder dan 5 jaar.

Hoe voorkom je dat jouw energierekening verveelvoudigd wordt?

Het allerbeste wat je op dit moment kunt doen is energie besparen. Je kan bijvoorbeeld aan de slag met het isoleren van je huis, waardoor je gasverbruik onmiddellijk omlaag gaat. Misschien is je huis al goed geïsoleerd en is je huis al klaar voor een warmtepomp. Of heb je nog een onbenut dak en is dit voor jou hét moment om zelf energie te gaan opwekken met zonnepanelen?

Wat kun je nu doen om concreet energie te gaan besparen?

Vraag nu meteen een bespaarplan aan met een duidelijk plaatje met de kosten en baten erin. Dit kan voor de volgende maatregelen bij Groenpand. Andere bespaar maatregelen raden we ook van harte aan!

  • Ga je huis isoleren, bijvoorbeeld met vloerisolatie. Dit kan bijna altijd als je een kruipruimte hebt, kost rond de 2.000 euro en bespaart direct 15% op je stookkosten.

  • Verminder je gasverbruik met de helft door een hybride warmtepomp op je bestaande CV-ketel aan te sluiten. Dit kost netto (incl. subsidie) minder dan 3.000 euro, terwijl je tot wel 1.000 euro per jaar kan besparen. De terugverdientijd ligt bij de huidige prijzen onder de 5 jaar.

  • Laat zonnepanelen (bij)leggen op je dak. Je eigen opgewekte stroom kost gemiddeld maar 11 cent per kilowattuur, terwijl stroom uit het net nu ongeveer 40 cent per kilowattuur kost! Je bent dus direct veel goedkoper uit.

  • Weet je nog niet goed wat in jouw situatie slim is om te doen? Vraag om een persoonlijk energieadvies. Dit kost je eenmalig 250 euro (voor huizen tot 200m2). Panden met een oppervlakte van meer dan 200 m² behoeven een aanpak op maat, neem hiervoor contact op met Groenpand.

En wat als ik eerst nog wat meer informatie wil over dit onderwerp?

  • Daar vertellen we je graag meer over tijdens een informatiebijeenkomst. Meld je aan om een uitnodiging te ontvangen voor de eerstvolgende mogelijkheid.

Om een bespaarplan aan te vragen vul je onderstaand formulier in of stuur je ons een WhatsApp berichtje.

Ja, ik wil graag Eerste Hulp Bij Energieprijzen

Veelgestelde vragen

Kunnen jullie de producten en diensten die jullie adviseren ook zelf installeren?2021-10-25T11:37:40+02:00

Deels. Een aantal producten en diensten kunnen wij wel leveren en een aantal niet. In het advies komt helder naar voren welke zaken wij wel of niet zelf aanbieden. Je krijgt bij ons altijd een onafhankelijk advies, als een oplossing die wij zelf niet aanbieden beter past in jouw situatie zullen we hier altijd open over zijn. Als je een offerte wilt voor een specifieke maatregel dan kun je die bij ons natuurlijk krijgen voor de diensten die wij leveren.

Hoe snel kan ik mijn energieadvies krijgen?2021-10-25T11:36:23+02:00

Voor een persoonlijk energieadvies (quickscan) met een van onze adviseurs kun je meestal binnen een maand terecht. Wil je een uitgebreid advies (berekeningen, 3d tekeningen) of bijvoorbeeld een advies op locatie, dan kan de wachttijd oplopen tot twee maanden.

Wat houdt een energiescan in?2021-10-22T14:38:56+02:00

Eén van onze adviseurs analyseert je huidige woonsituatie en inventariseert je wensen. Wil je vooral kosten besparen of bijvoorbeeld je wooncomfort verhogen? Is je huis geschikt voor zonnepanelen of een warmtepomp, of zijn er ook nog quick wins? Tijdens het gesprek wordt er ingezoomd op de grootste kansen. Je ontvangt per e-mail terugkoppeling van alle mogelijkheden die de adviseur met je besproken heeft.

Het gesprek vindt in principe op afstand plaats middels een online (video)gesprek. Wil je liever dat de adviseur bij je langs komt? Dat kan! We rekenen 1 euro per kilometer aan reiskosten vanaf onze locatie naar jouw woning.

Kan ik de informatiebijeenkomst ook digitaal bijwonen?2021-10-18T14:28:16+02:00

We proberen om in ieder geval één webinar te organiseren en/of op te nemen voor de mensen die zich liever op afstand laten informeren.

Wanneer is de eerstvolgende informatiebijeenkomst?2021-10-18T14:26:35+02:00

Er is op dit moment nog geen datum bekend. Afhankelijk van het aantal mensen dat in jouw omgeving interesse heeft organiseren we één of meerdere informatiebijeenkomsten. De bijeenkomsten zullen plaatsvinden bij Groenpand (bekijk op Google Maps).

Ik heb een Nee-Nee-sticker, waarom heb ik toch post van jullie ontvangen?2021-10-22T09:27:05+02:00

Helaas blijkt er bij verspreiding van onze post wat mis te zijn gegaan in de regio Maarssenbroek. Het was de bedoeling dat onze enveloppen van adresstickers werden voorzien, maar dat is niet gebeurd. De verspreider heeft ondanks het ontbreken van de adressering op sommige plekken met een Nee-Nee-sticker tóch post bezorgd. We vinden het heel vervelend dat dit is gebeurd en hebben een klacht ingediend bij de betreffende partij.

Heb je andere vragen over deze actie of wil je graag meer weten? Neem gerust contact met ons op via e-mail of telefoon!

Woon je in de buurt, dan ben je ook van harte welkom om een keer bij ons langs te komen. We zijn gevestigd op bedrijventerrein Lage Weide aan de Zonnebaan 36 in Utrecht. Bekijk Groenpand op Google Maps.

Deel deze actie

Ga naar de bovenkant