Crowdfunding
Crowdfunding2021-01-11T14:39:07+01:00

Groenpand bouwt een groene oase in een woestijn van beton

Groenpand is een nieuw type energiebedrijf. We zijn het eerste energiebedrijf dat zichzelf overbodig wil maken door mensen te helpen energie te besparen in plaats van te verbruiken. We transformeren grijze panden naar groene panden, bijvoorbeeld door zonnepanelen te plaatsen, een warmtepomp te installeren of een groendak aan te leggen. Op dit moment vergroenen we met 50 mensen, iedere week zo’n 15 panden. Om verder te groeien, hebben we meer ruimte nodig, en daarom kochten we een groot (maar grijs) pand. Help jij ons om daar een écht groen pand van te maken? Samen laten we zien dat het kan!

Waarom hebben we jouw hulp nodig?

Het pand dat we hebben gekocht staat aan de Zonnebaan in Lage Weide, één van de oudste bedrijventerreinen van Nederland. Midden tussen de CO2 dampen, het asfalt en beton. Precies de plek waar we willen zijn, want bijna nergens in Nederland is het harder nodig om onze gebouwde omgeving grondig te gaan verduurzamen! Hier kunnen we echt laten zien wat er allemaal al mogelijk is, waar we voor staan en wat we kunnen.

De oude badkamer-showroom die we hebben gekocht wordt door ons omgetoverd tot een echt kantoor + magazijn, oftewel: een uitvalsbasis om Nederland verder te gaan vergroenen. Om van dit grijze pand een echt groenpand te maken, gaan we het ombouwen en volledig energieneutraal maken. Daarnaast willen we ook een opslag voor CO2 zijn, dus we bekleden de helft van de gevel met hout, en de andere helft met planten. Er zit ook een demo-ruimte in waar we de nieuwste technieken kunnen presenteren aan geïnteresseerde gebouweigenaren, een trainingsruimte waar we nieuwe mensen kunnen trainen en opleiden, een flinke plantenmuur om ons kleine stukje aarde van zuurstof te voorzien en een sportruimte om met z’n allen gezond te blijven. Natuurlijk biedt dit deel van het gebouw ook meer dan genoeg ruimte voor het “klassieke” kantoorwerk: waar we als Groenpanders met een laptop kunnen videobellen, plannen, gebouwen herontwerpen met software, materialen inkopen, enzovoort.

Ons magazijn zijn we zo aan het inrichten dat we vanuit de Zonnebaan 5 keer zoveel (!) projecten kunnen oppakken dan we nu kunnen vanaf de Kanaalweg (onze oude locatie). We kunnen vanuit dit nieuwe pand dus enorm doorgroeien! Voor dit alles is veel extra geld nodig. Daarom starten we binnenkort een crowdfunding-campagne. Help jij mee om deze gave plannen te realiseren?

Klinkt goed! Houd me op de hoogte

Laat dat pand maar zien dan!

Groenpand oprichters IJmert en Joren nemen je mee naar het nieuwe Groenpand. Ze vertellen waarom het nieuwe pand zo belangrijk is, wat er al gedaan is en waar we jouw hulp nog goed voor kunnen gebruiken.

Galerij

Een kijkje achter de schermen waar onze jongens en meiden hard aan het werk zijn om er iets moois van te maken. 

Groenpand feitjes

 • Gestart in 2013

 • Al meer dan 3000 panden vergroend!

 • Ieder jaar een positief resultaat behaald (winst gemaakt)

 • Biedt zinvol werk aan 30+ medewerkers, 20+ zelfstandigen en vele partners

 • Sinds maart 2020 volledig Corona-proof (wij mogen doorwerken van de overheid en we hebben alles zo aangepast dat dit mogelijk blijft)

 • Samenwerking met betrouwbare partijen, zoals Gemeenten, lokale energie-initiatieven, Universiteit Utrecht, Rabobank, enz.

 • Gediplomeerde zonnepanelen & warmtepompen installateurs in dienst, officieel energieleverancier, erkende energiedeskundigen en adviseurs in dienst, enz.

 • Werkzoekenden met hele diverse achtergronden omgeschoold en een zinvolle baan kunnen bieden

Zo kun je ons helpen

Investeer mee

Help mee om onze droom van een energieneutraal Groenpand uit te laten komen en houd er zelf ook nog wat aan over!

Klus een dagje mee

Wil je even lekker je handen uit je mouwen steken? Neem contact met ons op als je graag een dagje mee klust! Uiteraard houden wij ons aan de coronamaatregelen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief! We sturen je maximaal 4 keer per jaar een mail over onze vorderingen om Nederland te vergroenen.

Zeg het voort

Deel jouw enthousiasme over dit project met je vrienden en familie op social media!

Veelgestelde vragen

Waar wordt mijn investering voor gebruikt?2020-12-18T16:37:27+01:00

Het vergroenen van het pand bestaat grofweg uit drie delen:

 1. de isolatie van het pand
 2. de duurzame installatietechniek (zoals zonnepanelen en een warmtepomp)
 3. de begroeiing (zoals plantenmuren, bomen aanplant en een groendak

Hierbij een overzicht van wat het allemaal is en wat we nu denken dat het gaat kosten. Voor een deel hiervan hebben we al offertes liggen en weten we wat het gaat kosten, voor een deel zijn het schattingen. 

Onderdeel Bedrag
Bescherming van de gevelisolatie & afwerking € 49.327
Groene entree € 11.942
Isolatie Westmuur € 7.806
Lage temperatuur verwarming & verkoeling (vloerverwarming) € 16.682
FSC houten inrichting (keuken, belruimtes, vergaderruimtes) + Plantenmuur € 18.585
Energiezuinige verlichting (LED + sensoren) € 22.375
Warmtepomp (verwarming | koeling) € 33.286
Ventilatie systeem met warmte-terug-winning (WTW) € 32.960
Laadpalen voor elektrische auto’s € 25.000
Fietsenstalling voor (elektrische) fietsen € 15.000
Beplanting buitenterrein (1600m2) € 20.000
Dakisolatie + dakbedekking (35% besparing op verwarming) € 56.160
250 zonnepanelen (80.000 Wp) € 65.000
Het doelbedrag is niet gehaald. Wat nu?2020-12-18T16:30:03+01:00

Ook als het doelbedrag niet wordt gehaald gaan we gewoon verder met het vergroenen van ons pand! We kunnen dan alleen iets minder doen, of het duurt wat langer voordat we bepaalde maatregelen kunnen toepassen.

Welke betaalmethoden kan ik gebruiken om te investeren?2020-11-18T16:07:27+01:00

Alle transacties op CrowdAboutNow lopen via iDEAL. Op die manier wordt namelijk het contract tussen jou en Groenpand ‘ondertekend’.

Hoe houd ik mijn investering in de gaten?2020-11-18T16:08:29+01:00

Op het moment dat je investeert, wordt er automatisch een account voor je aangemaakt op CrowdAboutNow. In je account zie je een overzicht van al je investeringen, terugbetalingen en kun je interesses en voorkeuren instellen.

Wanneer start de crowdfunding-campagne?2020-12-18T14:01:34+01:00

We verwachten ergens in januari 2021 van start te gaan.

Wat doen jullie met het extra geld als het doel behaald wordt?2020-12-18T16:39:32+01:00

Als de campagne zo goed loopt dat we ons doelbedrag overschrijden, investeren we het extra bedrag in zaken zoals een efficiëntere indeling van het magazijn (zodat we meer projecten tegelijk kunnen uitvoeren), meer werkplekken op kantoor (die we misschien in eerste instantie verhuren aan anderen), de inrichting van een open toegankelijke demo opstelling voor iedereen die ook wil gaan vergroenen en een high-tech opleidingsruimte voor het geven van (spoed)trainingen en cursussen voor nieuwe projectmedewerkers!

Houd me op de hoogte

Zou je voor ons een aantal korte vragen willen beantwoorden? Hiermee help je ons de campagne zo goed mogelijk in te richten. Bedenk je je later en heb je toch geen interesse? Geen probleem!

 • Je mag natuurlijk later nog van mening veranderen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ga naar de bovenkant